Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maatalousyrittäjille tarjotaan tukea jaksamiseen työssä ja parisuhteessa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Maatalousyrittäjille tarjotaan tukea jaksamiseen työssä ja parisuhteessa

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2013 klo 09:05
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Hyvinvointia ja virkistystä -teemapäivä Laukaan Peurungassa 22.3.

Monien tutkimusten mukaan maatalousyrittäjiä kuormittavat eniten työn sitovuus, taloudelliset huolet ja epävarmuus. Isot investoinnit kasvattavat riskejä ja erikoistuminen sekä erilaiset paperityöt ja tarkastukset ovat lisänneet työmäärää. Myös ihmissuhteisiin voi liittyä monenlaisia ongelmia. Koska maatalousyrittäjällä ei ole palkansaajien tavoin työyhteisöä tukenaan, hän voi helposti jäädä ongelmineen yksin.

Karjatilayrittäjille ja heidän perheille järjestettävässä hyvinvointipäivässä keskitytään kokonaisvaltaiseen  hyvinvointiin asiantuntijaluentojen ja liikunnan avulla. Hyvinvoiva yrittäjä on maatilan tärkein voimavara. Päivä pidetään perjantaina 22.3. Kylpylähotelli Peurungassa (Peurungantie 85, 41340 Laukaa) klo 10 alkaen. Täyteenvaratussa tilaisuudessa on tavattavissa 80 yrittäjää ja 20 lasta.

Teemapäivässä tarjotaan maatalousyrittäjille konkreettista apua, olipa mieltä painava asia iso tai pieni. Ratkaisu vaikeaan elämäntilanteeseen voi löytyä useista eri vaihtoehdoista tai yrittäjän johdattamisesta avun lähteille. Psykologi Pirkko Lahti luennoi klo 10.10 alkaen oman mielen hallinnasta. Lahdella on pitkä kokemus muun muassa terapiahoidosta ja valtavasti tietoa erilaisista auttamismahdollisuuksista.  Tilaisuudessa puheenvuoron saa myös pari-, perhe- ja seksuaaliterapeutti Elli Raipela:

— Miten torjua tyytymättömyyttä, yksinäisyyttä ja erouhkaa parisuhteessa? Miehet ja naiset ajattelevat ja toimivat eri tavoin. Se on rikkautta parisuhteessa, vaikka toisinaan toisen tavat ärsyttävät ja ne pyritään kitkemään pois. Kun puhutaan parisuhteesta, puhutaan myös seksuaalisuudesta. Seksuaalisuuden rikkaruohoilmiöt ovat eri parisuhteissa yllättävän samankaltaisia, vaikka moni kuvittelee vain omassa suhteessaan olevan ongelmia.

Luentojen jälkeen on mahdollisuus ohjattuun liikuntatuokioon vesijumpan tai Box & Core nyrkkeilyn parissa.

— Liikunta on yksi tehokas keino irrottautua pois työhön liittyvistä asioista ja ottaa hetkeksi omaa aikaa. Liikunnan harrastaminen tukee myös työ- ja toimintakykyä ylläpitämistä ja parantamista, muistuttaa projektipäällikkö Minna Haapakoski Jyväskylän ammattikorkeakoulun Eväitä maatilayrittäjien jaksamiseen (MAJA) -hankkeesta.

Hyvinvointipäivän järjestää yhteistyössä MAJA -hanke, Keski-Suomen naudanlihatuottajat ry ja Maatalousyrittäjien eläkelaitos.  Lasten ohjelmasta vastaavat JAMKin hyvinvointialan opiskelijat.

Katso ohjelma: http://hinkalo.fi/wp-content/uploads/2013/01/Teemap%C3%A4iv%C3%A4-Peurunka_AM-22.3.2012.pdf

Lisätietoja:
Minna Haapakoski, projektipäällikkö, 050 3073066, etunimi.sukunimi@jamk.fi,  Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö, MAJA-hanke sekä Sirpa Havu, asiantuntija, 0500 868 866, etunimi.sukunimi@mela.fi, Maatalousyrittäjien eläkelaitos
                                                         

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs