Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maatalousyrittäjien hyvinvointipäivä Lappeenrannassa 11.3. tarjoaa tukea ja tietoa

Mela

Maatalousyrittäjien hyvinvointipäivä Lappeenrannassa 11.3. tarjoaa tukea ja tietoa

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2013 klo 12:01
Julkaisija: Mela

Hyvinvointipäivän tavoitteena on tarjota maatalousyrittäjille konkreettista apua, olipa mieltä painava asia iso tai pieni. Päivän aikana on tilaisuus keskustella psykologi Pirkko Lahden kanssa luottamuksellisesti ja maksutta. Ratkaisu vaikeaan elämäntilanteeseen voi löytyä keskustelusta, eri vaihtoehdoista tai yrittäjän johdattamisesta avun lähteille. Psykologi Pirkko Lahdella on pitkä kokemus muun muassa terapiahoidosta ja paljon tietoa erilaisista auttamismahdollisuuksista.

Monien tutkimusten mukaan maatalousyrittäjiä kuormittavat eniten työn sitovuus, taloudelliset huolet ja epävarmuus. Isot investoinnit ovat kasvattaneet riskejä ja erikoistuminen sekä erilaiset paperityöt ja tarkastukset ovat lisänneet työmäärää. Myös ihmissuhteisiin voi liittyä monenlaisia ongelmia. Koska maatalousyrittäjällä ei ole palkansaajien tavoin työyhteisöä tukenaan, hän voi helposti jäädä ongelmineen yksin.

Hyvinvointipäivän aikana voi kysyä myös omista sosiaaliturva-asioistaan. Paikallinen Mela-asiamies Helena Uski neuvoo tai häneltä voi halutessaan varata ajan, jos asia sitä vaatii. Mela tukee maatalousyrittäjän hyvinvointia muun muassa jakamalla aiheeseen liittyvää tietoa ja tilaisuudessa saa vinkkejä myös oman elämän hallintaan. Päivä tarjoaa mahdollisuuden arjesta irrottautumiseen ja keskusteluun myös toisten yrittäjien kanssa.

Tilaisuudessa käyttävät puheenvuoron myös lomituspalvelujohtaja Virpi Kallio ja maitotilayrittäjä Mirjami Jurvanen.

Hyvinvointipäivä järjestetään yhteistyössä Melan, Maatilan hyvinvointi - ja Maatilojen turvallisuus Kaakkois-Suomessa -hankkeiden kanssa maanantaina 11.3.2013 kello 9.30 - 14.30. Tilaisuus pidetään Lappeenrannassa Holiday Club Saimaassa, osoite Rauhanrinne 1.


Lisätiedot:
Asiantuntija Sirpa Havu 0500 868 866
Laatukouluttaja Elisa Bloigu 040 558 6100

Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä sosiaaliturvaa. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta ja työturvallisuusasioista. Melan asiakkaina on 73 000 maatalousyrittäjää, 4 000 apurahansaajaa ja 142 000 eläkeläistä.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs