Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maataloustutkimuksen Mikko Sillanpää -palkinto kahdelle nuorelle tutkijalle

Suomen Kulttuurirahasto

Maataloustutkimuksen Mikko Sillanpää -palkinto kahdelle nuorelle tutkijalle

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2012 klo 16:00
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Suomen Kulttuurirahaston Mikko Sillanpään rahasto on myöntänyt 5.000 euron palkinnot maat. ja metsät. tohtori Kimmo Rasalle ja maat. ja metsät. tohtori Eija Valkoselle. Palkinnot luovutettiin Suomen Maataloustieteellisen Seuran vuosikokouksessa 24.4.2012 Viikissä, Helsingissä.

Kimmo Rasa väitteli v. 2011 Helsingin yliopistossa aiheenaan maan kosteusvaihtelun merkitys maan fysikaalisiin ominaisuuksiin. Väitöskirjassa tarkasteltiin maan rakennetta ohutleikkeiden avulla ja sovellettiin saatua tietoa maan rakenteesta suojavyöhykkeiden toiminnnan ymmärtämiseen. Väitöskirjatyön aikana Rasa työskenteli 2005-2008 Helsingin yliopiston maaperä- ja ympäristötieteen osastolla ja vieraili Kielin Christian-Albrechts-yliopistossa ja Bremenin yliopistossa. Kimmo Rasa siirtyi v. 2008 suunnittelijaksi Tehoa maatalouden vesiensuojeluun -hankkeeseen. Hän sovelsi tutkimustuloksia käytännön toimenpiteiksi hankkeeseen liittyneillä maatiloilla Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa sekä kehitti maatalouden vesiensuojelun tilakohtaista suunnittelua. Rasa on työskennellyt vuodesta 2010 MTT:ssä vanhempana tutkijana tutkimusalueenaan aktiiviset menetelmät valumavesien puhdistamiseksi ja toiminut yhteistyössä maatalouden vesiensuojelun toimijoiden kanssa tutkimuksen käytännön vaikuttavuuden edistämiseksi.

Eija Valkonen väitteli v. 2010 Helsingin yliopistossa aiheenaan munivien kanojen ruokinta ja käyttäytyminen virikehäkeissä. Väitöskirjassa yhdistettiin saumattomasti kaksi tieteen alaa, kotieläinten ravitsemus sekä eläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi, mikä tekee siitä tieteellisesti korkeatasoisen ja harvinaisen työn. Tutkimuksen aihe on erittäin ajankohtainen Euroopan unionin neuvoston direktiivin kiellettyä perinteisten varustelemattomien häkkien käytön munivien kanojen pitopaikkana tämän vuoden alusta lähtien. Kananmunantuotannossa on samalla tapahtunut suuri rakennemuutos. Tutkimuksella oli myös vahva käytännön merkitys suomalaiselle kanataloudelle uudessa tilanteessa. Väitöskirjatutkimukset toteutettiin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen (MTT) tutkimuskanalassa Jokioisissa. Nykyään Eija Valkonen työskentelee siipikarjarehujen kehityspäällikkönä Hankkija-Maatalous Oy:ssä.

Suomen Kulttuurirahaston Mikko Sillanpään rahasto  edistää maataloustutkimusta, kohottaa sen tasoa ja innostaa tutkimustyön suorittajia myöntämällä palkintoja erityisesti nuorille alle 35-vuotiaille tutkijoille. Professori Mikko Sillanpää (1925-1992) työskenteli MTT:ssä 1957-1989. Palkinnon myöntäneeseen hoitokuntaan kuuluivat professori Laura Alakukku Helsingin yliopistosta sekä ylijohtaja Erkki Kemppainen ja professori Asko Mäki-Tanila MTT:stä.

Lisätiedot:
Suunnittelija Petra Jääskeläinen, Suomen Kulttuurirahasto, puh. (09) 6128 1213, pj@skr.fi
Kimmo Rasa, puh. 029 531 7654, kimmo.rasa@mtt.fi
Eija Valkonen, puh. 010 402 7177, eija.valkonen@agrimarket.fi


Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs