Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maatalouskone- ja traktoriurakoinnin hintoja kerätään

TTS Työtehoseura

Maatalouskone- ja traktoriurakoinnin hintoja kerätään

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2013 klo 11:02
Julkaisija: TTS Työtehoseura

Kyselyyn voi vastata myös nettilomakkeella 

TTS - Työtehoseura kartoittaa koneurakoinnin toteutuneita taksoja viime vuodelta. Vastauksia toivotaan mahdollisimman paljon, jotta saadaan luotettava ja kattava läpileikkaus maatalouden ja muiden traktoriurakointitöiden hinnoista ja hintojen kehityksestä. Kysely on postitettu edellisinä kertoina vastanneille, mutta kyselyyn voi internetissä vastata kuka tahansa koneurakointia tehnyt.

Kyselyllä kerätään maatalouskoneurakoinnin ohella maataloustaustaisten yrittäjien muille sektoreille tekemää urakointityötä, kuten tienhoito-, kiinteistö-, maarakennus-, metsä-, energia- tai ympäristöurakointia. Eniten hintoja on saatu maatalouden peltotöistä, mutta myös monista muista, kuten teiden lanauksesta, tienvarsien niitoista, vesakoiden murskauksesta ja puun ajosta. Lumityöt ovat olleet yleisimmin urakoituja töitä peltotöiden ohella.

Urakoidut työt tulisi kuvata mahdollisimman hyvin, jotta myös hintoja voidaan tilastoida koneen ominaisuuksien ja työmenetelmän mukaan. Joka toinen vuosi tehtävällä kyselyllä seurataan urakointihintojen ohella myös urakointitoiminnan kehitystä muutamilla taustakysymyksillä. Tulokset julkaistaan TTS:n tiedote -sarjassa sekä alan ammattilehdissä.

Linkki kyselyyn löytyy osoitteessa www.tts.fi/urakointi otsikolla ”Urakointihintakysely”. Kyselyn voi täyttää netissä, vaikka ei olisi saanut sitä postitse. Lomakkeen voi myös tulostaa netistä postitse lähetettäväksi. Kaikki vastanneet saavat kyselyn tuloksista julkaistavan TTS:n tiedotteen ”Konetyön kustannukset ja tilastolliset urakointihinnat”.

Lomakkeet on postitettu TTS:n tiedossa oleville urakoitsijoille perjantaina 11.1. Postikyselyn viimeinen palautuspäivä on 28.1. Nettikysely on auki helmikuun loppuun.

Lisätietoa

Reetta Palva, TTS

reetta.palva@tts.fi

p. 044 7143 692

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 7000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs