Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maatalouskomissaari Hogan lupaa nopeaa käsittelyä pysyvien nurmien ongelmalle

Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalouskomissaari Hogan lupaa nopeaa käsittelyä pysyvien nurmien ongelmalle

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2015 klo 13:19
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Euroopan komission maatalouskomissaari Phil Hogan vierailee tänään torstaina Helsingissä. Komissaari tapasi aamulla maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpon ja maataloustuottajien edustajia. Keskusteluissa käsiteltiin muun muassa Suomelle ongelmallisia pysyvien nurmien sääntöjä sekä maitosektorin tilannetta. Komissaari keskusteli myös sosiaali- ja terveysministeri Susanna Huovisen kanssa maatalousyrittäjien lomitusjärjestelmästä.

– Venäjän tuontikiellon aiheuttama kriisi maitosektorilla on yhä olemassa, hinnat jatkavat laskuaan. Sektorilla tarvitaan apua edelleen, ministeri Orpo kertoo painottaneensa keskusteluissa maatalouskomissaarin kanssa.

Komissaarin vierailun yhteyteen järjestetyssä seminaarissa käsiteltiin yhteisen maatalouspolitiikan yksinkertaistamista. Komissaari kertoi puheenvuorossaan yhteisen maatalouspolitiikan yksinkertaistamisen olevan hänen pääprioriteettinsa tulevalle vuodelle ja kiitti Suomea runsaista yksinkertaistamisehdotuksista. Työ komissiossa on jo aloitettu ja konkreettisia yksinkertaistamisaloitteita komissaari lupasi viimeistään tulevana syksynä.

− Olen pyytänyt ja saanut paljon ehdotuksia yksinkertaistamistoimista ja vaikka tämä ei olekaan ensimmäinen kerta kun sitä yritetään, voin vakuuttaa olevani äärimmäisen sitoutunut tavoitteeseeni yksinkertaistamisesta, totesi Hogan.

Komissaari kuunteli tarkasti tuottajien huolia ja lupasi tarttua nopeasti sekä nautojen rekisteröintisääntöjen helpottamiseen että tutkia mahdollisuuksia pysyvien nurmien säännösten helpottamiseen EU-tuomioistuimen päätöksen rajoissa.

Alkuperäisestä matkasuunnitelmasta poiketen kuumeviruksen väsyttämä komissaari palaa tänään Brysseliin eikä matkusta Lappiin tutustumaan poro- ja metsätalouteen.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:

ministerin erityisavustaja Tiina Perho, p. 0295 162 121
valtiosihteeri Tiina Rytilä, p. 0295 162 132
EU-koordinaation päällikkö Kari Valonen, p. 0295 162 269
osastopäällkikkö Risto Artjoki, p. 0295 162 286
etunimi.sukunimi@mmm.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs