Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maatalous- ja kalastusneuvostossa edettiin CAP:sta menekinedistämiseen

Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalous- ja kalastusneuvostossa edettiin CAP:sta menekinedistämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2013 klo 08:15
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

EU:n yhteisen maatalouspolitiikan CAP:n uudistus vuosille 2014-2020  sinetöitiin lopullisesti eilen maatalous- ja kalastusneuvoston kokouksessa Brysselissä.  Ministerit hyväksyivät viimeistellyt asetustekstit sekä ns. siirtymäkauden asetuksen, joka antaa oikeusperustan Etelä-Suomen kansalliselle tuelle.
 
Tiistai-iltaan asti jatkuvassa neuvoston kokouksessa Suomea edustaa maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.
 
Neuvostossa käytiin maanantaina ensimmäinen keskustelu komission ehdotuksesta maataloustuotteiden menekinedistämisen vahvistamiseksi. Ehdotuksen mukaan menekinedistämistoimien tuotekatetta laajennettaisiin nykyisestä ja menekinedistämiseen käytettävien varojen määrä nousisi asteittain 200 miljoonaan euroon vuodessa. Toimenpiteet rahoitettaisiin sekä Euroopan unionin että maatalousalan toimijoiden varoilla.
 
Ministeri Koskinen korosti puheenvuorossaan, että kaikkien jäsenmaiden korkealaatuisilla tuotteilla täytyy olla yhdenvertainen pääsy menekinedistämisohjelmiin.
 
– Menekinedistämisohjelmissa ei voida keskittyä pelkästään EU:n nimisuojatuotteisiin. Menekinedistämismäärärahan kasvattaminen ei ole perusteltua, jos määrärahaa ei jaeta tasapuolisesti ja selkein perustein, Koskinen totesi.
 
Neuvoston asialistalla oli myös lukuisa joukko muita asioita ja EU-maiden ministerit keskustelivat iltayöhön venyneessä kokouksessa muun muassa makrillikannan hoidosta Koillis-Atlantilla, ilman epäpuhtauksien kansallisia päästörajoja koskevan direktiivin muuttamisesta, luonnonmukaista tuotantoa koskevan julkisen kuulemisen tuloksista, eläin- ja kasvinterveyttä koskevan asetuspaketin käsittelytilanteesta, elintarvikkeiden ravintoarvomerkinnöistä, perunan vientivaikeuksista Venäjälle sekä paikallisen tuotannon ja suoramyynnin merkintäjärjestelmästä.
 
Neuvoston kokous jatkuu tänään tiistaina kalastusasioilla. Ratkaisua ensi vuoden kalastuskiintiöistä odotetaan myöhään illalla.
 
Ministeri Koskinen tapaa kokouksen yhteydessä Kreikan kollegaministerinsä Athanasios Tsaftarisin. Keskustelussa käydään läpi tammikuussa alkavalla Kreikan EU-puheenjohtajakaudella esille tulevia asioita.
 
Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 16 2254
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 16 2269


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs