Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maatalouden matalapaineeseen etsittiin ratkaisua ministeri Orpon johdolla

Maa- ja metsätalousministeriö

Maatalouden matalapaineeseen etsittiin ratkaisua ministeri Orpon johdolla

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2015 klo 12:48
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Helsinki 3.3.2015

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo johti tänään puhetta keskustelutilaisuudessa, johon hän oli kutsunut kauppaa, teollisuutta, tuottajia, puolueita, tutkijoita ja pankkimaailmaa kertomaan näkemyksiä maatalouden kannattavuuden nykytilasta ja miten sitä voitaisiin parantaa.
 
Tilaisuudessa todettiin, että taloustilanne on vaikea, sillä maatalouden kannattavuutta heikentävät sekä voimakkaasti laskeneet tuottajahinnat että valtiontalouden säästötoimet, jotka ovat kohdistuneet voimakkaasti viljelijätukiin. Tilaisuuteen osallistuneet tahot olivat tyytyväisiä tilaisuuden järjestämisestä ja yhteinen tahtotila ratkaisujen löytämiseksi oli vahva.
 
Keskusteluissa todettiin, että viljelijöiden toimeentuloon liittyvät EU-tason päätökset lähivuosiksi on tehty. − Nyt on  keskityttävä EU järjestelmien hallinnon keventämiseen ja toisaalta kotimaisiin toimiin. Lisäksi tarvitaan lisää eri tahojen yhteistyötä, että suomalainen ruoka pärjää jatkossa niin kotimaassa kuin vientimarkkinoilla, Orpo sanoo.
 
Läsnäolijat nostivat esille muun muassa huolen tuottajien markkinavoimasta, sääntelyn lisääntymisestä, verotuksesta sekä viljelijätukien rahoituksen turvaamisesta. Myös
tuottajien jaksamisesta oltiin huolissaan.
 
Ministeri Orpo totesi ministeriön jatkavan näiden asioiden valmistelua, jotta uudella hallituksella on hyvä tietopohja aloittaa. Hän ehdotti, että sama kokous pidetään uudelleen toukokuussa kun uusi hallitus aloittaa valmistelemaan toimeenpanohjelmaansa. − Olisi hyvä, että näitä asioita mietitään yli puoluerajojen ja koko elintarviketjun toimesta, hän sanoo.
 
Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Tiina Rytilä, p. 0295 162 132
ministerin erityisavustaja Tiina Perho, p. 0295 162 121
 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs