Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maatalouden investointitukien haku sähköiseksi 17.6. alkaen

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Maatalouden investointitukien haku sähköiseksi 17.6. alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2015 klo 08:32
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Maatilojen investointitukia voi hakea sähköisesti 17.6. alkaen Hyrrä-palvelussa, osoitteessa www.mavi.fi/hyrra. Investointitukia voi hakea muun muassa rakentamiseen, salaojitukseen tai esimerkiksi työympäristöä tai eläinten hyvinvointia edistävään rakentamis- tai laiteinvestointiin.

Tukien haku on jatkuva, mutta elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset ratkaisevat hakemukset jaksoittain. Tämänhetkinen hakujakso päättyy 15.8. Hakemista ei kannata jättää hakujakson loppuun vaan hakemus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen jakson päättymistä.

Hakemuksen liitteenä tulee olla liiketoimintasuunnitelma. Liiketoimintasuunnitelmaa ei tarvita, jos tukea haetaan salaojitukseen, mehiläistalouden investointeihin, sadonkorjuukoneiden hankintaan yhteiskäyttöön tai työympäristöä, tuotantohygieniaa, eläinten hyvinvointia tai ympäristön tilaa edistävään investointiin.

Sähköiseen asiointiin tunnistaudutaan mobiilivarmenteella, pankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Lisäksi hakijan tulee huolehtia ennen hakemuksen tekemistä, että hänellä on kirjautumiseen tarvittava Katso-tunniste ja valtuutukset tehtynä osoitteessa yritys.tunnistus.fi.

Rakentamisinvestointia tai muuta toimenpidettä ei saa aloittaa eikä sopimusta allekirjoittaa ennen kuin ELY-keskus on tehnyt päätöksen tuen myöntämisestä. Ennen päätöstä tehdyt hankinnat eivät ole tukikelpoisia. Maatalousinvestointien päätöksenteko alkaa syksyllä.

ELY-keskukset neuvovat tukien hakemisessa ja Hyrrä-järjestelmän käytössä. Maatalouden investointituet rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020.

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Erityisasiantuntija Aulis Kuusela
0295 31 2412
etunimi.sukunimi(at)mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs