Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Maaseutuvirasto ohjeistaa viljelijöitä rankkasateiden aiheuttamien vahinkojen varalta

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Maaseutuvirasto ohjeistaa viljelijöitä rankkasateiden aiheuttamien vahinkojen varalta

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2014 klo 10:28
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Paikalliset rankkasateet ja ukkoskuurot ovat aiheuttaneet tuhoja jo kylvetyille tai istutetuille viljelmille, ja viljelykset ovat saattaneet tuhoutua jopa kokonaan. Maaseutuviraston verkkosivuilla on julkaistu ohjeet, kuinka viljelijä voi toimia rankkasateista ja märkyydestä kärsivien lohkojen kylvämisen ja ilmoittamisen suhteen eri tilanteissa.
 
Viimeinen kylvöpäivä on 30.6.2014, ja muutoksia kasvulohkolomakkeelle voi tehdä 16.6.2014 saakka. Yksittäisten lohkojen osalta pääsääntönä on, että lohkon tuet perutaan lomakkeella 145, jos ilmoitettua kasvia ei ole kylvetty 30.6.2014 mennessä.
 
Ylivoimaiseen esteeseen voidaan vedota, jos kylvämätön ala on merkittävä osa maatalousmaasta. Tällöin kylvämättömille alueille voidaan maksaa tuki haetun mukaan.
 
Tarkempi ohje Maaseutuviraston verkkosivuillta www.mavi.fi.
 
Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Ylitarkastaja Markku Kuoppa-aho
Puh. 029 531 2431
etunimi.sukunimi (at) mavi.fi

Maaseutuvirasto (Mavi) toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Suomen maksajavirastona Mavi vastaa EU:n maataloustuki- ja maaseuturahaston varojen käytöstä. Mavi ohjaa, neuvoo ja kouluttaa ELY-keskuksia ja kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisia. Maaseutuviraston toimipaikka sijaitsee Seinäjoella.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs