Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Luonnonvaroista on tulossa kilpa ja kilpailutekijä – miten tehdä biotaloudesta bisnestä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Luonnonvaroista on tulossa kilpa ja kilpailutekijä – miten tehdä biotaloudesta bisnestä

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2013 klo 08:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Biotalouden ala tarjoaa uusia yrittämismahdollisuuksia. Globaali kilpailu luonnonvaroista kiihtyy, maasta ja vedestä tulee niukkuutta. Energia- ja materiaalitehokkaista innovaatioista tulee merkittävä tulevaisuuden kilpailutekijä. Aikaisemmista sivuelinkeinoista luonnonvara-alalla voi muodostua pääelinkeinoja. Yritysten kasvuhakuisuus sekä halu uusien liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämiseen ovat tärkeitä edellytyksiä menestymiselle uudessa toimintaympäristössä.

Ammattikorkeakoulut ovat ymmärtäneet luonnonvara-alan haasteet. Hämeen, Oulun ja Lahden ammattikorkeakoulut yhteistyössä hakivat ja saivat rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä luonnonvara-alalla toimivia yrityksiä, yrittäjiä sekä maa- ja metsätiloja tukevaan täydennyskoulutusohjelmaan Biotaloudesta bisnestä. OKM:n rahoitus on tarkoitettu oppisopimustyyppiseen täydennyskoulutukseen korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Biotaloudesta bisnestä -koulutuksessa panostetaan luonnonvara-alan yritysten kehittämiseen ja menestykseen. Osallistujille annetaan tukea uusien liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämiseen, liiketoiminnan kannattavuuden ja tuloksellisuuden varmistamiseen, rahoitus-, investointi- ja hankintaosaamiseen sekä esimiestoimintaan luonnonvara-alan kasvavissa tuotantoyksiköissä. Markkinat ja verkostot alalla edellyttävät uutta osaamista, samoin kansainvälistyminen. Sosiaalinen media tarjoaa mahdollisuuksia markkinointiin ja yhteistyöhön. Vastuullinen luonnonvarojen käyttö, uudet energia- ja logistiikkaratkaisut sekä ympäristöjärjestelmät asettavat uusia haasteita alati teknistyvässä toimintaympäristössä. Opiskelu ja oppimistehtävät liitetään tiiviisti oman yrityksen/tilan kehittämiseen.

Maksutonta koulutusta Hämeessä ja Oulussa

Syksyllä 2013 alkavaan 30 opintopisteen koulutukseen otetaan 15 hengen ryhmä Hämeenlinnaan ja 15 hengen ryhmä Ouluun. Koulutus sopii hyvin kasvuhakuisten luonnonvara-alan yritysten, maa- ja metsätilojen ja alan asiantuntijaorganisaatioiden omistajille/toimitusjohtajille, isännille ja esimiehille sekä alan yrittäjiksi aikoville. Koulutettavilla tulee olla soveltuva korkeakoulututkinto (esim. metsätalousinsinööri, agrologi, hortonomi). Tähän osallistujille maksuttomaan oppisopimustyyppiseen koulutukseen kuuluu kymmenkunta lähiopetuspäivää, seminaaripäiviä ja runsaasti työssäoppimista ja sen ohjaamista. Verkko-opetusratkaisuilla helpotetaan osallistumista ja ryhmien keskinäistä yhteydenpitoa.

Haku 7.6. mennessä Hämeenlinnan ryhmään osoitteessa http://www.hamk.fi/ilmoittaudu -> luonnonvara-ala. Oulun ryhmään haku osoitteessa http://www.oamk.fi/koulutus_ja_hakeminen/taydennyskoulutus/ -> Biotaloudesta bisnestä.

Lisätietoja

Minna Palos, HAMK, p. (03) 646 4252 tai minna.palos(a)hamk.fi
Antti Hirvonen, OAMK, p. 010 27 22197 tai antti.hirvonen(a)oamk.fi

 

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs