Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Luonnonhaittakorvauksen ensimmäinen erä maksuun lokakuun alussa

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Luonnonhaittakorvauksen ensimmäinen erä maksuun lokakuun alussa

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2015 klo 10:16
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Maaseutuvirasto maksaa luonnonhaittakorvauksen ensimmäisen erän viljelijöille viikosta 41 alkaen. Viljelijät saavat maksuja tileilleen sitä mukaa, kun kunnat hyväksyvät maksuaineistoja. Korvaus maksetaan noin 50 000 tilalle, kaikille luonnonhaittakorvausta vuonna 2015 hakeneille viljelijöille. Ensimmäinen erä on kokonaismäärältään noin 425 miljoonaa euroa. Viljelijä näkee omalle tilalleen maksettavan tuen määrän Vipu-palvelusta.

Hallintokomitean kokouksessa 24.9. Brysselissä EU-maat antoivat hyväksyntänsä sille, että luonnonhaittakorvauksen ensimmäisessä erässä voidaan 75 %:n sijaan poikkeuksellisesti maksaa 85 % korvauksesta. Kymmenen prosenttiyksikön korotus ensimmäiseen erään merkitsee, että viljelijöille maksetaan noin 50 miljoonaa euroa aiemmin kuin alun perin olisi ollut mahdollista. Tällä helpotetaan maatilojen maksukykyä vaikeassa taloustilanteessa.

Kotieläintiloille maksetaan lisäksi luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotusta. Korotus maksetaan keväällä 2016.   

Luonnonhaittakorvaus on ensimmäinen tämän kevään tukihaussa haettu korvaus, joka maksetaan viljelijöille. Seuraavana vuorossa on ympäristökorvaus, joka maksetaan marraskuussa. Suomi maksaa uudistuneen EU-maatalouspolitiikan mukaisia tukia ensimmäisten maiden joukossa Euroopassa.


Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Ylitarkastaja Lea Anttalainen
0295 31 2423

Ylitarkastaja Hannu Hämeenniemi
0295 31 2449

etunimi.sukunimi (at) mavi.fi  

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs