Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Lannoiteinnovaatio minimoi väkilannoitteiden tarpeen

Biokasvu Oy

Lannoiteinnovaatio minimoi väkilannoitteiden tarpeen

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2013 klo 09:49
Julkaisija: Biokasvu Oy

Patentti- ja rekisterihallitus on myöntänyt 28.3.2013 suomalaisen Biokasvu Oy:n kehittämälle täysin uudentyyppiselle lannoitteelle ja lannoitusmenetelmälle patentin. Keksintö hyödyntää perinteisten kasvinravinteiden lisäksi viljelysmaan luontaisia maabakteereja ja tehoviljelyn seurauksena viljelysmaahan sitoutuneita ravinnevarantoja vähentäen siten uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä ja vesien rehevöitymistä. Mullistavan innovaation ydin on ravinteiden optimoinnissa. Tämä mahdollistaa kilpailukykyisen sadon jopa 40 % pienemmällä typpipanostuksella totutusta.

- Uusi lannoitusmenetelmä soveltuu käytettäväksi lähes kaikessa kasvinviljelyssä. Erityisen tehokkaasti se toimii multavassa maassa kasveilla, joiden ravinnontarve painottuu kasvukauden loppupuolelle. Lannoitetta voidaan valmistaa erilaisista lannoiteraaka-aineiksi hyväksytyistä maatalouden- ja teollisuuden sivuvirroista, kasvinravinteista ja maanparannusaineista. Kilpailukykyinen ja ekologinen vaihtoehto sopii hyvin luomuviljelyynkin, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Juha Tilkanen innostuneesti.

Patentoitu menetelmä avaa ennennäkemättömiä mahdollisuuksia maatalouden, teollisuuden ja yhteiskunnan tuottamien jätteiden ja sivuvirtojen tehokkaammalle hyödyntämiselle ravinteiden kierrätyksessä. Teoreettisesti tarkasteltuna Suomen maaperään sitoutuneen typen ja fosforin hyödyntäminen yhdessä tunnettujen, lannoite- ja maanparannuskäyttöön soveltuvien sivuvirtojen täysimittaisen käyttöönoton kanssa johtaisi tilanteeseen, jossa perinteisten väkilannoitteiden tarve putoaisi murto-osaan nykyisestä.

Tuotteen innovatiivinen kehittäminen ja tuotteistaminen jatkuvat. Yhtiö hakeekin vahvaa yhteistyökumppania patentoidun keksinnön hyödyntämiseen Suomessa ja muilla lauhan vyöhykkeen alueilla maailmassa.

 

Lisätietoja: Lue lisää patentin taustoista.

 

Juha Tilkanen

Toimitusjohtaja

Biokasvu Oy

0500 820828

juha.tilkanen@biokasvu.fi

Liitetiedostot

Biokasvu Oy on pieni varsinaissuomalainen yritys, joka on perustettu 1982 Kemira Oy:n tytäryhtiöksi vastaamaan silloin sen orgaanisten lannoitteiden valmistuksesta ja tuotekehityksestä. Yhtiön ensimmäinen tuote oli nimeltään Puutarhan Hevosvoima, jonka Porvoon kaduilla kuvatun mainoksen vuodelta 1983 saattavat jotkut vielä muistaa.

Reilut 20 vuotta yhtiö on ollut yksityisessä omistuksessa ja tehnyt laaja-alaisesti tuotekehitystyötä erilaisten sivu- ja jäteaineiden hyödyntämiseksi kestävän kehityksen periaatteella. Lisäksi Biokasvu Oy on tehnyt ja tekee tuotekehitys- ja alihankintatyötä useille tunnetuille lannoitealan toimijoille.

Yhtiö hakee vahvaa yhteistyökumppania patentoidun keksinnön tuotteistamiseen, täysimittaiseen hyödyntämiseen ja käyttöön saattamiseen niin Suomessa kuin kaikkialla maailmassa lauhan vyöhykkeen alueella. PCT –patenttihakemus on jätetty.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs