Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Lampaiden ja vuohien tilavaatimusta tarkennettiin tuettavassa rakentamisessa

Maa- ja metsätalousministeriö

Lampaiden ja vuohien tilavaatimusta tarkennettiin tuettavassa rakentamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2013 klo 11:21
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö on uudistanut tuettavien lammas- ja vuohitalousrakennusten rakentamista koskevan asetuksensa. Uudet rakennustekniset ja toiminnalliset vaatimukset tulevat voimaan 17.8.2013.
Uudistus selkeyttää nykyisiä säädöksiä. Tavoitteena on eläinten hyvinvoinnin kannalta entistä parempien ja tuotannollisesti toimivampien lammas- ja vuohitalousrakennusten rakentaminen. Uudistuksen taustalla ovat uudistetut yleiset eläinsuojelumääräykset, pohjaratkaisujen, kalusteiden ja käyttöjärjestelmien kehitys sekä eläinten hyvinvointia koskevien ja toiminnallisten riskien lisääntyminen yrityskoon jatkuvasti kasvaessa.


Ministeriön vanhat ohjeet ja suositukset poistuvat tai muuttuvat määräyksiksi. Lampoloiden ja vuohinavetoiden mitoitus ja eläinten varustelu- ja rakennevaatimukset täsmennetään tuettavassa rakentamisessa yleisten eläinsuojelumääräysten linjan mukaisiksi.


Eläinten hyvinvoinnin vuoksi asetetaan osittain yleisiä eläinsuojelumääräyksiä isommat aitausten ja karsinoiden pinta-alavaatimukset. Juotto-, ruokinta- ja sairaspaikkojen vähimmäismäärästä säädetään. Eläintilan hyvä ilmanlaatu varmistetaan ilmanvaihtoa koskevilla vaatimuksilla ja haitallisen kaasun ja pölyn enimmäisrajoilla.  
Mikäli ruokinta- tai juottojärjestelmä perustuu sähkön käyttöön, sen toiminta on sähkökatkoksen sattuessa voitava järjestää varasähköjärjestelmän avulla. Jos eläinten ruokinta on järjestetty yksinomaan automaattisen ruokintalaitteen varaan, on toimintahäiriön varalta oltava hälytysjärjestelmä.
 
Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
suunnittelija Kjell Brännäs, 0295 16 2331


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs