Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Kylvöalojen muutoksista voi ilmoittaa 15.6. asti

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Kylvöalojen muutoksista voi ilmoittaa 15.6. asti

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2015 klo 12:12
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Viljelijät voivat tehdä ilmoituksen tukihaun jälkeen tekemistään kylvöalojen muutoksista 15.6.2015 asti. Muutosilmoitus avautuu Vipu-palvelussa 3.6., ja myös Vipuneuvoja on käytettävissä muutoshaun ajan. Maatilojen, jotka ovat palauttaneet sähköisen päätukihakemuksen, kannattaa ehdottomasti ilmoittaa myös muutokset Vipu-palvelussa, sillä se vähentää virheiden mahdollisuutta ja nopeuttaa kyseisten hakijoiden hakemusten käsittelyä kunnassa. Paperihakemuksen palauttaneet tilat voivat tehdä muutosilmoituksen vain paperilomakkeella 117.

Sähköisesti muutoksia ilmoitettaessa palautetaan aina kaikki tilan perus- ja kasvulohkotiedot, vaikka vain osaan lohkoista olisi tullut muutoksia. Kasvulohkotiedot voi esitäyttää Vipu-palvelussa jätettyjen päätukihaun tietojen perusteella. Vipuneuvojaa kannattaa hyödyntää esimerkiksi kesantojen määrän ja ympäristökorvauksen oikeiden kasvikoodien tarkistamisessa. Sähköistä muutosilmoitusta tehdessä on myös hyvä tarkistaa, täyttyväkö viherryttämisen ehdot kasvien muuttamisen jälkeen.

Palautettu muutosilmoitus kannattaa tulostaa tai tallentaa. Tulosteet ovat saatavissa myös jälkeenpäin Vipu-palvelun Päätukihaku-osiosta. Kevään aikana ilmoitetut kasvulohkojen rajat ovat nähtävissä Vipu-palvelussa syksyllä, mutta tulosteita voi tarvittaessa pyytää jo aiemmin kunnasta.

                                  

Lisätietoja:

Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:

Tietojärjestelmäasiantuntija Piia Ylikoski
0295 31 2344

Erityisasiantuntija Mirva Kauppinen
0295 31 2428

etunimi.sukunimi(at)mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs