Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Kutsu Eläinlaki-kampanjan lehdistö- ja keskustelutilaisuuteen 28.1.2016

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

Kutsu Eläinlaki-kampanjan lehdistö- ja keskustelutilaisuuteen 28.1.2016

Kutsu.
Julkaistu: 27.01.2016 klo 07:51
Julkaisija: SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto

MITÄ: Eläinlaki-kampanjan avaava lehdistö- ja keskustelutilaisuus

MILLOIN: Torstaina 28.1. klo 10–11

MISSÄ: Kirjasto 10, Elielinaukio 2 G, Helsinki

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ja Animalia kutsuvat teidät Kirjasto 10:ssä torstaina 28.1. klo 10–11 järjestettävään lehdistötilaisuuteen.

SEY ja Animalia haluavat kiinnittää huomion eläinten hätään. Suomen eläinsuojelulaki on 20 vuotta vanha ja jäänyt auttamatta jälkeen muiden Pohjoismaiden kehityksestä. Tutkimustieto eläinten kyvyistä, tunteista ja tarpeista on lisääntynyt valtavasti. Sadat tuhannet tuotantoeläimet elävät päivittäin oloissa, joita ei nykytietämyksen valossa enää pitäisi sallia. Esimerkiksi lypsylehmistä yli puolet elää suuren osan elämästään päästään kiinni kytkettyinä. Eläinsuojelulaissa tarpeettoman tuskan tuottaminen eläimille on kielletty. Silti säädökset sallivat, että porsaat voidaan kastroida ja vasikoiden sarvenalut polttaa ilman kivunlievitystä.

Poliittinen tilanne on eläinten kannalta vaikea. Hallitusohjelmassa eläinsuojelua ei ole mainittu lainkaan, eikä maataloustuottajille saisi sen mukaan aiheutua lisäkustannuksia tuovia velvoitteita tälle hallituskaudelle. Haastavasta taloustilanteesta huolimatta on muistettava, että uusi eläinsuojelulaki tulee vaikuttamaan eläinten oloihin jopa seuraavat kaksikymmentä vuotta.

10.00 Tilaisuuden avaus. SEYn vs. toiminnanjohtaja Maria Lindqvist ja Animalian vs. toiminnanjohtaja Mai Kivelä kertovat, mikä Eläinlaki-kampanja on ja miksi se on tarpeen.

10.10 Kotieläinten hyvinvointitieteen professori Anna Valros kertoo, mitä tiede on oppinut eläinten hyvinvoinnin tarpeista viimeisen 20 vuoden aikana.

10.30 Eläinlaki-kampanjan suojelija, Finlandia-voittaja, kirjailija Laura Lindstedt

10.40 Yleistä keskustelua

11.00 Tilaisuus päättyy.

Tilaisuuden jälkeen tiedotusvälineillä on mahdollisuus haastatella järjestöjen edustajia, professori Anna Valrosia sekä kirjailija Laura Lindstedtiä.

Tervetuloa!

Lisätiedot:

Annukka Seppävuori
vs. viestintäpäällikkö
SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto
P. 050 557 2463
annukka.seppavuori@sey.fi

Hannele Ahponen
vs. viestintäpäällikkö
Animalia
p. (09) 7026 5914
hannele.ahponen@animalia.fi

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vuodesta 1901 eläinsuojelutyötä tehnyt Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEYn toimialaan kuuluvat kaikki eläimet ja liiton toiminta kattaa koko maan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs