Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Koululaisryhmät vierailevat kevään aikana eteläsavolaisilla maatiloilla

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Koululaisryhmät vierailevat kevään aikana eteläsavolaisilla maatiloilla

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2014 klo 09:19
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulun Eteläsavolaisella maatilalla opitaan -hanke on syksystä alkaen kouluttanut maanviljelijöitä kehittämään yrityksistään oppimismaatiloja. Oppimismaatiloilla koulutusvalintoja miettivät nuoret saavat käytännön kokemuksia maaseutuammateista.

Maanviljelijät ovat osallistuneet kuluneen syksyn ja talven mittaan päiväkoulutustilaisuuksiin, joissa heitä on valmennuttu mm. nuorten kohtaamiseen, turvallisuuden huomioimiseen, ruokakasvatukseen, viestintään ja markkinointiin. Koulutuksissa opittuja tietoja ja taitoja syvennettiin maaliskuussa Skotlantiin tehdyllä opintomatkalla. Nyt on vuorossa oppien soveltaminen käytäntöön, kun yritykset järjestävät maatilavierailuja lähikoulujen oppilasryhmille.

Median edustaja, tule mukaan vierailulle!

Maatilavierailujen rupeama alkaa Anttolan yhtenäiskoulun kahdeksasluokkalaisten vierailulla Hauhalan hanhifarmille maanantaina 28.4. Anttolassa sijaitseva Hauhalan hanhifarmi on Suomen suurin hanhitila, joka on saanut rohkeasta ja menestyksekkäästä liiketoiminnastaan useita palkintoja.

Ristiinan yläkoulun kahdeksasluokkalaisia vierailee Kilpisalon tilalla torstaina 8.5. Kilpisalon tila Ristiinan Pellosniemellä on maitotila, jolle erikoispiirteensä antaa keskeinen sijainti kylän tuntumassa.

Siiriäisen luomutilalla Hirvensalmella asuu liharotuisia lehmiä, -vasikoita, -hiehoja ja kaksi sonnia. Luomukarjaan ja muihin tilan eläimiin pääsevät tutustumaan Haukivuoren yläkoulun maa- ja metsätalousvalinnaisaineen oppilaat perjantaina 16.5.

Luomutila Muhonen Kerimäen Makkolassa kasvattaa ruista, josta leivotaan tilan omassa leipomossa suosittua luomuruisleipää. Lisäksi tilalla on emolehmäkarjaa. Perjantaina 23.5. tilan väki ottaa vastaan bussilastillisen Mertalan koulun kotitalousoppilaita.

Kevään vierailut päättyvät tiistaina 27.5., kun Kalevankankaan koulun oppilasryhmä vierailee Relanderin ponitallilla ja Purholan tilalla. Relanderin ponitalli Mikkelin Sairilassa on monipuolinen, palkittu ratsastuskeskus. Purholan maitotila tuottaa maitoa 120 lehmän ja kahden lypsyrobotin voimin Juvalla Hatsolan kylässä keskellä vireää maatalousympäristöä.

Lisäksi projektissa ovat mukana ammattikalastajat Markku Kettunen ja Henna Majuri, jotka kalastavat neljännessä polvessa pohjoisella Haukivedellä. Kalastusta oppilaat pääsevät seuraamaan syksyllä.

Eteläsavolaisella maatilalla opitaan

Eteläsavolaisella maaseudulla opitaan -hankkeen tavoitteena on synnyttää Etelä-Savoon ammattitaitoisten maaseutuyrittäjien oppimismaatiloja. Tiloilla nuoret pääsevät konkreettisesti kokemaan maaseudun elämää ja saavat mahdollisuuden innostua maaseutuammateista.

Hankkeen tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat MTK Etelä-Savo ja muut neuvontajärjestöt, maaseudun kehitystä edistävät yritykset, järjestöt ja hankkeet sekä oppilaitokset, jotka tarjoavat koululaisista testiyleisön oppien käytännön toteutukseen. Hanke on alkanut 1.9.2013 ja päättyy 30.9.2014. Projektia rahoittavat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.Lisätietoja ja median ilmoittautumiset tilavierailuille

Sonja Miettinen, projektipäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040 652 9268, sonja.miettinen@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs