Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle 11.8.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle 11.8.

Tiedote.
Julkaistu: 28.07.2015 klo 09:45
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Millaisia herkkuja voit kokata kotimaisista valkuaiskasveista? Miltä maistuu härkäpapumuhennos? Laitetaanko papua hihaan ja myös bisnekseen?

Vastaukset löytyvät Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle -tapahtumasta, joka järjestetään sadonkorjuun kynnyksellä tiistaina 11.8.2015 klo 15–18 HAMKin Mustialan yksikössä Tammelassa (Mustialantie 105).

Tapahtumalla halutaan kannustaa käyttämään kotikeittiöissä kotimaisia valkuaiskasveja ja lisätä kuluttajien tietoutta monipuolisista kotimaisista valkuaiskasvivaihtoehdoista. Ohjelmassa on tietoiskuja kotimaisten valkuaiskasvien kuten papujen ja herneiden käytöstä ruoanlaitossa ja valkuaiskasveihin liittyvistä liikeideoista.

Ostoksia voi tehdä maalaistorilla ja samalla herkutella papumuhennosmaistiaisilla. Tuttuihin ja tuntemattomiin palkokasveihin voi perehtyä asiantuntijoiden kanssa maalaistorin vieressä kasvavilla kasvustoilla. Kartan avulla voi omatoimisesti tutustua Mustialan alueeseen ja vierailla vaikkapa uudessa navetassa. Myös Farmi-kotieläinpiha ja Oluttupa Iso Piippu ovat avoinna.

Tehdään Suomesta valkuaisomavarainen

Tapahtuman järjestää Valkuaisosaamiskeskuksesta ratkaisuja Hämeen valkuaisomavaraisuuteen -hanke eli lyhyemmin Valkuaisfoorumi, joka edistää kotimaisen valkuaisen tuotantoa ja käyttöä. Kotimaassa tuotetun valkuaisen lisääminen on tärkeää niin valtakunnallisesti, alueellisesti kuin yksittäisellä maatilalla.

Hanke pyrkii tavoittamaan koko ruokaketjun alkutuotannosta jalostavaan teollisuuteen ja kauppaan sekä lisäämään myös kuluttajien tietoisuutta valkuaisomavaraisuudesta. Hanketta osarahoittaa Hämeen liitto EAKR-rahoituksella.

Myös tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle -tapahtumaan!

Lisätietoja:
Katariina Manni, lehtori, HAMK, katariina.manni@hamk.fi, p. 040 353 1149
Kaisa Kuoppala, erikoistutkija, Luke, kaisa.kuoppala@luke.fi, p. 029 5326 482

Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle -tapahtuman ohjelma: www.hamk.fi/uutiset/Sivut/Kotimaisia-valkuaiskasveja-lautaselle--tapahtuma.aspx

Valkuaisfoorumi: www.hamk.fi/valkuaisfoorumi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs