Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Kotieläintukien ennakkoja voi hakea Vipu-palvelussa

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Kotieläintukien ennakkoja voi hakea Vipu-palvelussa

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2014 klo 10:28
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Kansallisten kotieläintukien ennakoiden haku jatkuu 21.3.2014 klo 23.59 saakka Vipu-palvelussa osoitteessa https://vipu.mavi.fi. Viime vuonna ennakkohakemuksensa verkossa jätti lähes 2000 tilaa. Tämä oli noin 40 % ennakkoa hakeneista tiloista.

Tänä vuonna ennakon haun odotetaan olevan suositumpaa sähköisesti kuin paperilla. Lähes kaikilla aktiivitiloilla on ensisijaiselle viljelijälle myönnetyt asiointioikeudet, joilla hän voi Vipu-palvelussa hakea tilan tuet sähköisesti tai valtuuttaa neuvojan tekemään haun puolestaan.

Kansallisten kotieläintukien vuoden 2014 hakuohjeet ja lomake 139 on postitettu lammastiloja lukuun ottamatta niille tiloille, jotka vuonna 2013 ovat hakeneet kansallisia kotieläintukia ja jotka ovat vuoden 2013 lomakkeella 101A ilmoittaneet haluavansa vuoden 2014 viljelijätukihakumateriaalin postitse. Ohjeet ja lomake 139 ovat myös saatavissa osoitteesta www.suomi.fi/lomakkeet (hakusana mavi139).

Peruslohkojen muutokset Vipu-palvelussa

Valmistautuminen kevään päätukihakuun on käynnissä. Vipu-palvelun suurin muutos tänä vuonna on se, että peruslohkojen jaot ja yhdistämiset tehdään sähköisesti päätukihaun yhteydessä. Karttapiirustuksia ja 102C-lomaketta ei siis aiemmista vuosista poiketen tarvitse toimittaa kuntaan etukäteen maaliskuussa.

Kun peruslohkojen jaot ja yhdistämiset tehdään sähköisesti, ne saavat tunnuksen päätukihakua varten. Kunnan tekemää tunnusta ei näin ollen tarvitse odottaa tukihaun varmistamiseksi.

Viljelijätukien päätukihaku alkaa huhtikuun alussa päättyy 30.4. klo 23.59 osoitteessa https://vipu.mavi.fi.

Lisätietoja:
Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:
Järjestelmäasiantuntija Piia Ylikoski
0295 31 2344
etunimi.sukunimi@mavi.fi

Maaseutuvirasto (Mavi) toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Suomen maksajavirastona Mavi vastaa EU:n maataloustuki- ja maaseuturahaston varojen käytöstä. Mavi ohjaa, neuvoo ja kouluttaa ELY-keskuksia ja kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisia. Maaseutuviraston toimipaikka sijaitsee Seinäjoella.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs