Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Korvaukset maitosektorille edistyvät

Valtiovarainministeriö

Korvaukset maitosektorille edistyvät

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2014 klo 10:59
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

EU:n neuvoston kannaksi budjettineuvotteluissa varmistui kokonaisuus, joka sisältää komission julistuksen maitosektorille suunnitellusta tukipaketista. Tämä koskee erityisesti Baltian maita ja mahdollisesti myös Suomea. Se rahoitettaisiin vuoden 2015 määrärahoista ilman kriisivarauman käyttöä.

Euroopan unionin budjettineuvosto kokoontui Brysselissä perjantaina 14.11.2014 käsittelemään EU:n talousarviota vuodelle 2015. Neuvottelupakettiin sisältyi 2015 talousarvion lisäksi lisätalousarvioehdotus kuluvalle vuodelle ja maatalouden oikaisukirjelmä. Suomea kokouksessa edusti eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka.

Pysyvien edustajien komitea jatkoi neuvotteluita lauantaina. Neuvosto saavutti ratkaisun neuvoston kannaksi ja hyväksyi sen 17.11. maanantaiaamuna.

"Korvaukset maitosektorille oli meille tärkeä erityiskysymys budjettineuvotteluissa. Tulos kertoo sen, että varoja on käytettävissä ilman tarvetta turvautua maatalouden kriisivaraumaan. Toivottavasti lopullinen budjettisopu saadaan aikaan tänään parlamentin kanssa", ministeri Toivakka toteaa.

"Tämä on tärkeä askel. Seuraavaksi on varmistettava, että pääsemme komission kanssa yhteisymmärrykseen Suomelle aiheutuneista ongelmista, jotta myös Suomi saa osansa", kommentoi puolestaan maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo.

Tukipaketin koko ja jakokriteerit valmistellaan komission maatalouspääosastolla, eikä niistä päätetä budjettineuvostossa tai talousarvion valmistelun yhteydessä. Rahoitus varmistuu lopullisesti vasta kun vuoden 2015 talousarviosta on sovittu neuvoston ja Euroopan parlamentin kesken. Ero budjettikannoissa on 5,6 miljardia euroa.

Virallinen sovitteluaika päättyy maanantaina 17.11.2014. Jos sopua toimielinten kesken ei synny, komissio tekee uuden talousarvioesityksen.

 

Lisätietoja: 

eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin virkamiessihteeri Henrik Ruso, p. 0295 160 349

valtioneuvoston kanslia, maa- ja metsätalousministerin valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 162 254

maa- ja metsätalousministeriö ja neuvotteleva virkamies Joanna Tikkanen, p. 0295 530 099, valtiovarainministeriö.

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs