Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Komissaari kuuli suomalaisten pakotehuolet

Maa- ja metsätalousministeriö

Komissaari kuuli suomalaisten pakotehuolet

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2014 klo 15:15
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Euroopan komission maatalouskomissaari Dacian Cioloş vieraili perjantaina Helsingissä. Komissaari tapasi pääministeri Alexander Stubbin, maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpon sekä eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan ja maataloustuottajien edustajia. Keskustelujen aiheina olivat Venäjän tuontikiellon aiheuttamat ongelmat Suomen maatalous- ja elintarvikesektorille sekä CAP-uudistuksen toimeenpano Suomessa. Komissaari saapui pikavierailulle Latviasta, jossa hän kävi samankaltaisia keskusteluja.

– Vierailuni Suomeen oli hyödyllinen. Sain hyvän käsityksen Venäjän pakotteiden vaikutuksista, mikä auttaa kun etsimme tehokkainta tapaa vastata tilanteeseen, totesi Cioloş perjantaina iltapäivällä Helsingissä tavatessaan suomalaismediaa.

Ministeri Orpon mukaan Venäjän asettama tuontikielto on suoraa seurausta EU:n ulkopolitiikasta, ja tämän vuoksi EU-maiden maatalousministerit vaativat kaksi viikkoa sitten ylimääräisessä maatalousneuvoston kokouksessa EU:lta nopeita toimia tilanteen helpottamiseksi.

– EU:n pitää käyttää kaikkia yhteisen maatalouspolitiikan keinoja tuottajien tilanteen helpottamiseksi ja lisäksi jäsenmaille on annettava nopeita mahdollisuuksia tukea kansallisesti tuontikiellosta kärsiviä tuottajia, ministeri Orpo kertoi painottaneensa keskusteluissa maatalouskomissaarin kanssa.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 162 254
maatalousneuvos Kari Valonen. p. 0295 162 269
etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs