Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Keskisuomalaisten kylien palvelut paremmiksi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Keskisuomalaisten kylien palvelut paremmiksi

Tiedote.
Julkaistu: 24.01.2013 klo 10:34
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

KyläBusiness-iltapäivä kokoaa ideoijat yhteen 26.1.
 
Julkisten palveluiden heikennyttyä tarvitaan kansalaisaktiivisuutta, jotta kylät säilyisivät elävinä. KyläBusiness iltapäivä kokoaa lauantaina 26.1. klo 13-17 kyläaktiivit ja asiantuntijat  ideoimaan keinoja parantaa kylien palveluja. Paikkana on Äänekosken Kaislaranta, Saarijärventie 1153, Parantala.
 
-Yhteiseksi haasteeksi maaseudulla on havaittu kyläyhdistysten tarve kehittää varainkeruuta. Tapahtumassa osallistujat pääsevät  muun muassa harjoittelemaan Mind map -budjetin käyttöä, kertoo  Innovative Village -hankkeen projektipäällikkö Outi Raatikainen.
 
Kyläosuuskuntien avulla  tietyt kylät ovat jo pystyneet korvaamaan puuttuvia palveluja.
 
-Osuuskunta saattaa tarjota kylätalkkaripalveluja, siivousta, vanhustenhoitoa tai järjestää markkinat. Jos kylältä lakkautetaan kirjasto, voisiko osuuskunta jopa ottaa kirjaston tehtäviä hoitaakseen, pohtii Raatikainen.
 
Joskus palvelujen tarve on sesonkiluonteista, ja työosuuskunta voi olla sellaiseen tilanteeseen sopiva tapa harjoitella yrittäjyyttä.
 
Yhdistysten talouden ja kyläosuuskuntien lisäksi päivän muita teemoja ovat yhdistykset työllistäjinä, nuoret maaseudulla sekä kylien tiedottaminen.
 
Tilaisuuteen on ilmoittautunut osallistujia Pihlajavedeltä, Koivistosta, Konginkankaalta, Vehniältä, Kangashäkistä, Niinilahdesta ja Sumiaisista sekä maaseutujärjestöistä. Ryhmien asiantuntijavetäjät tuntevat sekä maaseudun että oman teemansa.
 
Tilaisuuden järjestävät Palvelutuuli ja Innovative Village –hankkeet. Keski-Suomen Nuorisoseurat ry:n Palvelutuuli-hanke rakentaa yhdessä kyläläisten kanssa kyläkeskuksiin ja seurataloille palvelukeskittymiä. Hanke on rahoitettu EU:n maaseudun kehittämisrahastosta. JAMKin, Maaseudun Kehittämisyhdistys Viisari ry:n ja JyväsRiihi ry:n Leader-hanke Innovative Village – Kekseliäät kylät tekee työtä kylälähtöisten palvelujen parissa yhdessä keskisuomalaisten, virolaisten ja pohjoisirlantilaisten kyläläisten kanssa.
 
Lue lisää:  http://www.jamk.fi/tutkimus/projekteja/innovative-village sekä http://www.nuorisoseurat.fi/palvelutuuli

Lisätietoja:
Outi Raatikainen,  projektipäällikkö, 050 412 0491, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta ja palvelut -yksikkö, Innovative Village -hanke

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs