Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Keski-Suomeen perustettiin luomuyhdistys

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Keski-Suomeen perustettiin luomuyhdistys

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2013 klo 16:44
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Kiinnostus luomutuotteita kohtaan kasvaa. Suomessa myynti kasvoi viime vuoden aikana 20 prosenttia.

Keski-Suomeen perustettiin lauantaina luomuyhdistys, jonka keskeisiä tavoitteita on lisätä yhteistyötä, jotta myös paikalliseen luomukysyntään voidaan vastata. Tällä hetkellä monet keskisuomalaiset luomuyritykset myyvät luomutuotteitaan pääkaupunkiseudulle.

– Hienoa, että nyt saimme myös Keski-Suomen mukaan Luomuliiton alueellisten jäsenyhdistysten  verkostoon. Se että toimijat tuntevat toisensa, on kehityksen alku, toteaa Luomuliiton puheenjohtaja Jukka Lassila.

Asia koskettaa läheisesti myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun Ruokaketjuilla kasvuun –hankkeen toiminnan tavoitteita.  Hankkeen projektipäällikkö Tommi Häyrynen on innostunut yhdistyksen perustamisesta. Hän näkee sen tuovan uusia yrittäjyyden mahdollisuuksia  ja kasvua yritystoimintaan. Se parantaa mikroyritysten valmiuksia vastata kuluttajien kysyntää ja sen on mahdollista synnyttää uusia tuotteita ja yhteistuotantoverkostoja. Myöskin keskisuomalaisen luomuruokaketjun näkyvyys paranee.

– Kutsumme kaikki kiinnostuneet tekemään kanssamme yhteistyötä, toteaa yhdistyksen tuore puheenjohtaja Anna Oksanen. Oksanen itse on nuori luomutuottaja, jonka maatila on äskettäin siirtynyt luomuun. Uusia luomutuottajia tuli viime vuonna ennätyksellisen paljon, yli sata koko maassa. Keski-Suomen 16 uutta tilaa on keskiarvoa vähemmän. Tiloille on hyödyllistä tehdä yhteistyötä esimerkiksi rehuntuotannossa ja markkinoinnissa. Kun yhteistyökumppaneista on tietoa, on helpompi kehittää yritystoimintaa.

Luomuyhdistykset tuovat kuluttajat, tuottajat, yritykset ja muut alueen yhdistykset yhteen ja järjestävät esimerkiksi tapahtumia. Jyväskylän alueella toimivasta Osuuskunta Mukulaarista oli puheenvuoro perustamiskokouksessa ja sitä pidetään innostavana esimerkkinä siitä, miten kuluttajat ja tuottajat tekevät yhteistyötä. Kimmo Häkkinen, osuuskunnan aktiivi valittiin mukaan yhdistyksen hallitukseen.

– Ensimmäisiä tehtäviä on tietysti hankkia yhdistykselle jäseniä: kuluttajia, tuottajia ja yrityksiä. Tuottajajäsenet saavat yhdistykseen kuulumisen kautta Luomuliiton tekemää edunvalvontaa. Se on todella tärkeää juuri nyt, kun maatalouspolitiikka on murroksessa, toteaa Oksanen.

Yhdistyksen toimintaan voi tulla mukaan ilmoittautumalla sähköpostiryhmään. Yhdistyksellä on ryhmä myös Facebookissa. Toiminnasta tulee sellaista, kun jäsenet siitä haluavat ja tekevät. Toimintasuunnitelmassa on esimerkiksi tapahtumien järjestäminen kesällä ja lokakuun alussa olevalla valtakunnallisella Luomuviikolla.

Lisätietoja:
Anna Oksanen, Keski-Suomen luomuyhdistyksen puheenjohtaja, 040 570 1814, anna@oksanen.fi, Keski-Suomen luomuyhdistys sekä Tommi Häyrynen, projektipäällikkö, 040 755 8226, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta ja palvelut -yksikkö, Ruokaketjuilla kasvuun -hanke

 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs