Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Kasvua metsiin tuhkasta – työnäytös 18.9.2014

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Kasvua metsiin tuhkasta – työnäytös 18.9.2014

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2014 klo 11:26
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Tuhkalannoitus on ekologinen tapa hoitaa suometsiä. Lämpölaitoksissa syntyvä puu- ja turvetuhka on ravinnesisällöltään ihanteellinen turvemaiden lannoite.

Biopolttoainetta käyttäville voimalaitoksille tuhka on jäte, mutta metsässä se lisää puun kasvua. Metsänomistaja voi helposti saada lannoituksella kymmenen prosentin vuotuisen tuoton metsälleen. Ensiharvennusiässä oleva turvemaa on otollinen kohde, lannoitusvaikutus voi kestää jopa 40 vuotta.

- Tuhkalannoitus voidaan suorittaa maalevityksenä tai lentolevityksenä. Lentolevityksiä voidaan tehdä sulan maan aikana ja maalevitykset tehdään pääsääntöisesti talvella. Työnäytöksessä näemme tuhkan levityksen maataloustraktorin avulla, hankkeen projektipäällikkö Kati Kontinen kertoo.

Tervetuloa tuhkalannoituksen työnäytökseen 18.9.2014 klo 10.00-14.00.

Kohde sijaitsee Pieksämäellä, Peiposjärventieltä käännytään Tahinlammentielle ja paikalle on opastus.

Mukana näytöksessä ovat Metsägroup, Ecolan, Esedu ja HT-tuote. Näytöksen järjestää Biolannoite-tiedonvälityshanke, jota rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Tilaisuudessa kahvitarjoilu!

Lisätiedot

Kati Kontinen, projektipäällikkö, Biolannoite-hanke, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 050 466 6656

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs