Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Kansainvälinen kestävien ruokaratkaisujen konferenssi Seinäjoella 10 - 12.6.2014

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Kansainvälinen kestävien ruokaratkaisujen konferenssi Seinäjoella 10 - 12.6.2014

Kutsu.
Julkaistu: 04.06.2014 klo 13:11
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Kutsu konferenssiin 

Aika: 10-12.6.2014
Paikka: FRAMI B (Kampusranta 9 B)

Maksuton konferenssi on tarkoitettu ruokaketjuun kuuluville yrittäjille, tutkijoille ja EU-virkamiehille. Tarkoitus on edistää eurooppalaisten tahojen yhteistyötä kestävien ruokajärjestelmien kehittämisessä. Osallistujia odotetaan noin 150 eri puolilta Eurooppaa mm. Italiasta, Saksasta, Hollannnista, Belgiasta, Espanjasta, Latviasta, Unkarista, Ruotsista ja Georgiasta. Pääpuhujia ovat EIP-AGRI Service Pointin tiiminjohtaja Willemine Brinkman sekä neuvotteleva virkamies Sirpa Karjalainen maa- ja metsätalousministeriöstä ja kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio.

Ke 11.6.2014 kello 9.15-10.45

- Willemine Brinkman, Deputy Team Leader EIP-AGRI Service Point: "The EIP-AGRI and the EIP-AGRI service point"

- Sirpa Karjalainen, Ministerial advisor Ministry of Forest and Agriculture of Finland: "Innovation Partnerships"

 To 12.6.2014 kello 9:00 – 9.30

- Jaana Husu-Kallio, Permanent Secretary Ministry of Forest and Agriculture of Finland: "Sustainability as a national priority in the Finnish food chain"

Linkki ohjelmaan: http://www.eriaff2014.blogspot.fi/p/programme.html

Esityksiä pitävät myös eri yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden edustajat. Puhujina ovat mm. Metsä Fibren tutkimusjohtaja Niklas von Weymarn ja Atrian laatujohtaja Seija Pihlajaviita.

Konferenssi edistää Etelä-Pohjanmaan profiloitumista ruokaprovinssina ja lisää kansainvälistä projektitoimintaa 

- Kansainvälistyminen eri tavoin on Etelä-Pohjanmaalle elinehto. Erityisesti meidän on haettava kumppanuuksia merkittävimmillä osaamisaloillamme. Agrobiotalouden kehittämiseen keskittyvä ERIAFF-verkosto tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden maakunnallemme profiloitua ruokaprovinssina, jolla on Euroopan laajuistakin tunnettuutta, toteaa maakuntajohtaja Asko Peltola.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Hyppy maailmalle -hanke
Sari-Maarit Peltola
Sähköposti: sari-maarit.peltola@seamk.fi / Puh. 040 680 7501

ERIAFF-verkostoon (European Region for Innovation in Agriculture, Food and Forestry) kuuluu tällä hetkellä 30 maakuntaa, joista 19 on muualta Euroopasta. Suomesta ERIAFF-verkostossa toimivista Etelä-Pohjanmaan liitto ja Satakuntaliitto ovat mukana järjestämässä konferenssia yhteistyössä Länsi-Suomen Eurooppa-toimiston (West Finland European Office), Seinäjoen yliopistokeskuksen, Seinäjoen ammattikorkeakoulun, Seinäjoen kaupungin, Frami Oy:n, Foodwestin ja Pro Agrian sekä satakuntalaisista toimijoista Satafoodin, Foodparkin, MTK:n ja Pyhäjärvi-instituutin kanssa. Käytännön järjestelyt toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun Hyppy maailmalle –hanke, joka on saanut rahoitusta Etelä-Pohjanmaan liiton kautta Euroopan Aluekehitysrahastosta, Seinäjoen ammattikorkeakoulusta ja Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiöstä.

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs