Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Kansa löysi minilomat: kesämökistä koko vuoden mökki

Kansa löysi minilomat: kesämökistä koko vuoden mökki

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2011 klo 15:17
Julkaisija: Lomarengas Oy

Tiedote 12.9.2011

Kansa löysi minilomat: kesämökistä koko vuoden mökki

Kun vuokramökkien varustetaso on parantunut huimasti, mökkimatkailu vetää asiakkaita myös perinteisten kesäviikkojen ulkopuolella. Suosiotaan kasvattavat erityisesti viikonloppuina tehtävät minilomat, joiden syysmyynti on lähes tuplaantunut muutamassa vuodessa. Talviasuttavia, kaikin mukavuuksin varusteltuja mökkejä löytää verkon kautta runsaasti kaupunkien läheisyydestä.

Suomen suurimman vuokramökkien välittäjän Lomarenkaan markkinointipäällikkö Pekka Huttunen kertoo, että tyypillinen minilomailija on Etelä-Suomen kaupungissa asuva perhe.

”Kokeneina netin käyttäjinä suomalaiset ovat tottuneet mökin etsimiseen verkosta lomien ajaksi ja alkavat nyt ymmärtää, että mökki järjestyy nopeasti, helposti ja kaupungin läheltä vaikka viikonlopuksi. Varustetaso mökeillä on nykyisin sellainen, että kesämökki alkaa olla vanhanaikainen käsite. Käytännössä kaikki uudet mökit rakennetaan talviasuttaviksi”, Huttunen kertoo.

Miniloma ei saa loppua kesken
Huttusen mukaan nyt syksyllä minilomille lähdetään erityisesti kalareissulle tai sienisaaliin perään. Muutamassa vuodessa syksyisten lomaviikonloppujen myynti on lähes tuplaantunut.

Minilomalla mukavuus on tärkeää. Mökkeilijöiden vaatimustaso on kasvanut, ja mökiltä halutaan jopa parempaa varustelua kuin kotona. Jos 80-luvulla mökkeilijälle kelpasi puucee, nykyisin nettiyhteydet ja jopa ripaus luksusta on toivottua.

Huttunen kertoo, että Lomarengas on panostanut erityisesti siihen, että lyhyen miniloman saa ottaa lomana loppuun saakka eikä aika hupene kesken.

”Yleisesti on melko tavallista, että mökki täytyy luovuttaa puolelta päivin sunnuntaina. Lomarenkaalla olemme järjestäneet asiat niin, että mökki on käytössä iltaan saakka. Loppusiivous kuuluu usein hintaan, jolloin loman voi viettää stressaamatta loppuun saakka. Tämä on selvästi tärkeä asia mökkeilijöille”, Huttunen sanoo.

Vuokramökkeilyllä pyyhkii hyvin
Kauden laajenemisesta huolimatta kesä pysyy ykkössesonkina ja vetää Suomen mökeille turisteja myös ulkomailta, merkittävimpänä ryhmänä itänaapurit venäläiset. Myös kuluneena kesänä erityisesti rantakohteet varattiin kuumille kiville.

”Kesän asemasta kertoo jotain se, että kesäsesonki 2012 tulee näinä päivinä myyntiin. Kesän halutuimmat kohteet Saimaan tai Päijänteen rannoilta varataan jopa vuosi etukäteen”, Huttunen kertoo.

Toinen tärkeä painopiste mökkeilyssä on hiihtokausi, jota niin ikään myydään täyttä päätä jo kauan ennen lumentuloa. Suosituimmat, hiihtokeskusten läheisyydessä sijaitsevat mökit varataan Huttusen mukaan tyypillisesti jo kesällä.

Lisätietoja:
Pekka Huttunen, markkinointipäällikkö, Lomarengas
puh. 046 851 1912

Lomarengas on Suomen kokenein mökkivuokraaja, joka välittää mökkejä joka tarpeeseen: yli 3200 mökin valikoimassa on vaihtoehtoja rantamökeistä hiihtomökkeihin ja luksusmökeistä erähenkisiin asumuksiin. Varaukset onnistuvat verkossa Suomen suurimmassa mökkiportaalissa, jossa vierailee viikoittain yli 30 000 eri kävijää. Lomarenkaan historia ulottuu aina vuoteen 1967, ja liiketoiminta yhtiöitettiin vuonna 1997. Nykyään konserniin kuuluvat Lomarengas Oy:n lisäksi Pohjois-Suomessa toimivat FinFun Oy ja Ylläksen Matkailu Oy. www.lomarengas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs