Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Kalan tuonti jatkoi kasvuaan

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Kalan tuonti jatkoi kasvuaan

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2012 klo 07:36
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Kalan tuonti jatkoi kasvuaan

Suomeen tuotiin viime vuonna kalaa ja kalatuotteita 106 miljoonaa kiloa. Kasvua edellisvuoteen oli 7 miljoonaa kiloa ja se selittyy kasvaneella lohen tuonnilla. Tuonnin arvo oli 335 miljoonaa euroa, mikä on lähes 30 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisvuonna. Tuonnista elintarvikekalan osuus oli yli 90 prosenttia. Loput tuotiin eläinten rehuksi, ilmenee Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen Kalan ulkomaankauppa 2011 -tilastosta.

Merilohen tuontimäärä Norjasta kasvoi edellisvuoden 23 miljoonasta kilosta ennätykselliseen 29 miljoonaan kiloon. Tuodun lohen määrästä meni jälleenvientiin noin 1,6 miljoonaa kiloa. Tuontilohen kilohinta laski lähes euron kilolta.


Myös kalan ja kalatuotteiden vienti kasvoi

Kalaa ja kalatuotteita vietiin Suomesta viime vuonna 59 miljoonaa kiloa. Määrä oli miljoona kiloa enemmän kuin edellisenä vuonna. Viennin arvo oli 38 miljoonaa euroa, mikä oli 2 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisenä vuonna.

Kalan ulkomaankauppa 2011 (pdf)

Lisätiedot Aune Vihervuori, puh. 0205 751 245

 

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs