Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Joulupöydän valinnoilla voi auttaa maatalousluontoa, jos ministerit eivät sitä tee

Suomen luonnonsuojeluliitto

Joulupöydän valinnoilla voi auttaa maatalousluontoa, jos ministerit eivät sitä tee

Tiedote.
Julkaistu: 20.12.2012 klo 07:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

 

Suomen luonnonsuojeluliitto toivoo suomalaisten suosivan joulupöydissään kotimaista ruokaa, luomua ja kasviksia. Kuluttajat voivat näin edistää maatalouspolitiikan viherryttämistä, jota EU:n jäsenmaat ovat olleet vesittämässä.

Maatalousympäristöt ovat Suomen uhanalaisluettelojen kärjessä sekä lajeissa että luontotyypeissä. Maatalous on myös vesiensuojelumme avainkysymys. EU:n maatalouspolitiikan uudistus ratkaisee ensi vuonna nämä ympäristöasiat seitsemäksi vuodeksi 2014-2020.

Euroopan unionin komissio on esittänyt maatalouspolitiikkaan viherryttämistä kaikille tuensaajille pakollisilla toimenpiteillä: luonnolle pitäisi jättää seitsemän prosenttia maatalouden pinta-alasta. Myös pysyvät nurmet tulisi turvata ja viljelyä pitäisi monipuolistaa useammalla kasvilajilla kuin ennen. Komission esitystä käsiteltiin tällä viikolla jäsenmaiden neuvostossa. Suomen edusti kokouksessa maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.

"Kyproksen puheenjohtajuuskaudella jäsenmaat ovat vesittäneet viherryttämistä. Toivomme Euroopan parlamentin pistävän maatalouspolitiikan ensi vuonna neuvostoa paremmaksi samalla tavalla, kun se teki juuri kalastuspolitiikalle", sanoo Luonnonsuojeluliiton erityisasiantuntija Tapani Veistola.

Luonnonsuojeluliitto toivoo, että suomalaiset muistaisivat jouluostoksissaan uhanalaisen maatalousympäristömme suosimalla kotimaista ruokaa, luomua ja kasviksia. Kuluttajat voivat näyttää näin hyvää esimerkkiä ministereille ja Euroopan parlamentin jäsenille.

 

Lisätietoja:

- erityisasiantuntija Tapani Veistola, puhelin 0400 615 530, tapani.veistola@sll.fi

SLL verkkosivut maataloudesta:
http://www.sll.fi/mita-me-teemme/maankaytto/maatalous

(mm. ympäristöjärjestöjen tuore esite maatalouspolitiikan uudistuksesta ja ulkoministeriön tukeman Kohti vihreämpää maatalouspolitiikkaa EU:ssa -hankkeen esityskalvot)

 

 

 

__
Matti Nieminen, viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
puh. 050-564 2283, matti.nieminen(at)sll.fi, www.sll.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs