Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Joulukuun viljelijätuet lähtivät maksuun aikataulussa

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Joulukuun viljelijätuet lähtivät maksuun aikataulussa

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 14:47
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Viljelijöiden tileille on torstaina 17.12. alettu maksaa joulukuun viljelijätukia. Maksuun ovat tulleet perustuki, viherryttämistuki, nuoren viljelijän EU-tuki, EU:n nautapalkkio ja lypsylehmäpalkkio sekä luonnonhaittakorvaus. Tukisumma on yhteensä noin 500 miljoonaa euroa.

Marraskuun alussa Maaseutuvirasto arvioi, että maksut alkavat viikolla 52. ELY-keskusten suorittamat valvonnat ovat valmistuneet ja maksujen käsittelyt kunnissa sekä tietojärjestelmissä ovat edenneet niin hyvin, että käytännössä ensimmäiset maksut ovat viljelijöiden tileillä viikolla 51.

Perustuesta maatiloille maksetaan noin 80 % tuen kokonaismäärästä. Viherryttämistuen ja nuoren viljelijän EU-tuen ensimmäisen erän maksuprosentti on noin 90. Eläinpalkkiot maksetaan nautojen ruokintapäivien perusteella ajanjaksolta 1.1.–15.9.2015.  Luonnonhaittakorvauksesta maksettiin lokakuussa ennakko 85 %, ja nyt maksuun lähtee jäljelle jäänyt loppuosa.

Maaseutuvirasto on noudattanut uuden ohjelmakauden alun tavoitteellista maksuaikataulua. Loka–marraskuun aikana viljelijöille on maksettu tukia yhteensä 1,1 miljardia euroa. Suomessa on maksettu uudistuneen EU:n maatalouspolitiikan mukaisia tukia ensimmäisten jäsenmaiden joukossa.Lisätietoja:
Ylitarkastaja Hannu Hämeenniemi
0295 31 2449
etunimi.sukunimi(at)mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs