Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Jätä hakemus syksyn karhujahtiin netissä

Suomen riistakeskus

Jätä hakemus syksyn karhujahtiin netissä

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2016 klo 09:00
Julkaisija: Suomen riistakeskus

Poikkeusluvat karhun metsästykseen metsästysvuodelle 2016–2017 on nyt haettavissa. Hakemukset kannattaa jättää kätevästi Suomen riistakeskuksen sähköisessä lupahakemuspalvelussa. Poikkeuslupahakemukset tulee jättää 17. kesäkuuta mennessä.

Sähköiset poikkeuslupahakemukset karhun metsästykseen toivotaan jätettäväksi viimeistään 17.6.2016 osoitteessa luvat.riista.fi. Sähköiseen lupahakemuspalveluun voi kirjautua joko Oma riista -tunnuksilla tai verkkopankkitunnuksilla. Sähköinen lupahaku ei koske karhun osalta poronhoitoaluetta, jossa karhua metsästetään alueellisen kiintiön nojalla. Tieto päätöksestä saapuu hakijalle sähköpostitse, minkä jälkeen päätös on maksettava seitsemän vuorokauden kuluessa joko sähköpostissa olevan linkin kautta tai lupahakemuspalvelussa.

Hakemuslomake on täytettävä huolellisesti. Hakijan tietojen lisäksi lomakkeeseen kirjataan perustelut poikkeusluvalle. Hakemusalue määritellään yksiselitteisesti joko kartalle piirtämällä tai sanallisesti kuvaamalla esimerkiksi siten, että hakemusalue on kunnan tai riistanhoitoyhdistyksen alue.

Myönnetyt luvat näkyvät luvanhakijalle Oma riista -palvelussa, johon luvansaaja tai luvalla metsästävä voi kirjata luvalla saatuja saaliita, seurata luvan käytön etenemistä ja pyynnin päättyessä tehdä helposti lakisääteisen saalisilmoituksen. Oma riista -palvelu toimii sekä mobiilissa että verkossa.

Suomen riistakeskus suosittelee siirtymistä sähköisten palveluiden käyttöön, koska se helpottaa ja keventää lupahakuprosessia sekä saalisilmoitusmenettelyä niin luvanhakijan kuin Suomen riistakeskuksen kannalta.

Karhua saa metsästää myönnetyillä poikkeusluvilla 20.8.–31.10.2016.

 

Sähköinen lupahakemuspalvelu

Tarkemmat ohjeet luvanhakuun

Oma riista -palvelu

Lupahallintokirjaamon yhteystiedot

 

Lisätiedot

Sauli Härkönen, julkisten hallintotehtävien päällikkö, Suomen riistakeskus

029 431 2104, sauli.harkonen@riista.fi

Alueelliset lisätiedot riistapäälliköiltä 

Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs