Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Huoltovarmuuskeskuksen tiedote varmuusvarastoidun viljan myynneistä

Huoltovarmuuskeskus

Huoltovarmuuskeskuksen tiedote varmuusvarastoidun viljan myynneistä

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2014 klo 14:42
Julkaisija: Huoltovarmuuskeskus

Valtioneuvosto antoi 5.12.2013 päätöksen huoltovarmuuden tavoitteista (857/2013). Tämän johdosta Huoltovarmuuskeskus sopeuttaa viljan varmuusvarastonsa uuden tavoitepäätöksen edellyttämälle tasolle vuoden 2016 loppuun mennessä.

Huoltovarmuuskeskus käynnistää viljan myynnit markkinakaudella 2014/2015 ja myyntiin tulevista eristä järjestetään erilliset tarjouskilpailut.

Viljan myyntejä ei vielä aloiteta loppuvuoden 2014 aikana viljan markkinatilanteen vuoksi. Erityisesti rehuviljasta on ylitarjontaa sekä kotimarkkinoilla, että globaaleilla markkinoilla. Ylitarjonta on vaikuttanut voimakkaasti koko viljasektoriin sisältäen kaikki viljalajit ja laatuluokat. Myynneistä pidättäytyminen tässä markkinatilanteessa antaa myös enemmän tilaa elintarvikelaatuisen viljan alkukauden markkinoille.

Viljan myynnit aloitetaan keväällä 2015 ja tästä tiedotetaan ennen tarjouskilpailun alkua julkaistavalla tarjouskilpailuilmoituksella.  

Markkinakauden 2014/2015 lopulliset myyntimäärät vahvistuvat viimeistään huhtikuuhun 2015 mennessä ja myyntimääriin vaikuttaa viljamarkkinoiden tila vuodenvaihteen jälkeen. Myyntejä jatketaan seuraavalla viljan markkinakaudella 2015/2016.

 

Yhteystiedot:

Huoltovarmuuskeskus

Juha Mantila

p. 029 5051041

juha.mantila@nesa.fi

Liitetiedostot

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan laitos, jonka tehtävänä on maan huoltovarmuuden ylläpitämiseen ja kehittämiseen liittyvä suunnittelu ja operatiivinen toiminta. Huoltovarmuuskeskuksen tehtävänä on yhteistyössä muiden viranomaisten ja elinkeinoelämän kanssa varmistaa, että yhteiskunnalle kriittisimmät järjestelmät toimivat kaikissa tilanteissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs