Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » HAMKin opiskelijoiden peltorobotti kisasi menestyksekkäästi Saksassa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin opiskelijoiden peltorobotti kisasi menestyksekkäästi Saksassa

Tiedote.
Julkaistu: 11.08.2014 klo 10:52
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opiskelijoiden kehittämä ja rakentama peltorobotti ansaitsi täsmäkastelulla kisassa freestyle-osatehtävän voiton. Täsmäkastelussa robotti mittaa maan kosteuden tietyin välimatkoin, ja jos maa on kuivaa, se kastelee kasvit.

HAMKin automaatiotekniikan ja konetekniikan englanninkielisten koulutusten opiskelijat Valkeakoskelta ja Riihimäeltä osallistuivat peltorobottitapahtumaan Saksassa. Kilpailu järjestettiin osana DLG-Feldtage-kasvinviljelytapahtumaa. Kolmipäiväinen tapahtuma keräsi kaikkiaan yli 23 000 kävijää 42 eri maasta.

HAMKin peltorobottijoukkue koostui kansainvälisistä opiskelijoista, jotka ovat toteuttaneet peltorobotin osana opintojaan. Robottia rakennettiin, kehitettiin ja testattiin lähes vuosi.

Robottiprojekti on osa HAMKin uudenmuotoista opetusta. Robottia rakentaessa opiskelijoiden oppima teoria konkretisoitui käytännön tekemiseksi.

- Tapahtuma antoi mahdollisuuden arvioida osaamista kansainvälisesti, kertoo peltorobottijoukkuetta ohjannut Markku Kippola. - Kilpailu osoitti, ettei meillä ole mitään syytä hävetä osaamistamme. Freestyle-tehtävän voitto osoitti opiskelijoiden pystyvän innovatiivisuuteen ja haasteellisuuten sekä toimivaan toteutukseen. Menestys tämän kesän kisoissa innoittaa toteuttamaan haasteellisemman projektin ensi kesän kisoja silmälläpitäen, Kippola innostuu.

Opiskelijoille projekti on ollut haasteellinen mutta motivoiva. Peltorobottijoukkueen johtaja Samrat Gautam kuvailee projektia antoisaksi ja käytännönläheiseksi. - Parasta, mitä opintojen aikana on päässyt tekemään, kertoo Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa opintojaan jatkava Gautam.

Peltorobottijoukkue sai tukea kisaan osallistumiseen Claasin säätiöltä ja Henry Fordin säätiöltä.

Lisätiedot
Markku Kippola, p. 0400 279 197 tai sp. markku.kippola@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs