Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » EU:n maatalousministerit tunnustivat Suomen ja Baltian maiden maitoalan erityisongelmat

Maa- ja metsätalousministeriö

EU:n maatalousministerit tunnustivat Suomen ja Baltian maiden maitoalan erityisongelmat

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2014 klo 20:57
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Luxemburgiin maatalousneuvoston kokoukseen tänään kokoontuneet EU:n maatalousministerit kuulivat Euroopan komission tilannekatsauksen Venäjän elintarviketuontikiellon vaikutuksista. Suurin osa jäsenmaista hyväksyi tilannekatsaukseen sisältyneen periaatteen siitä, että Suomella ja Baltian mailla on maitoalalla Venäjän tuontikiellosta johtuvia erityisiä ongelmia.

Suomea neuvostossa edustanut maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo oli tyytyväinen, että Suomen erityisongelma tunnustettiin ja komissio voi valmistella kohdennettuja toimia maitosektorin auttamiseksi käytettävissä olevien budjettivarojen puitteissa. Vuoden 2015 talousarvio on valmistelussa komissiossa, neuvostossa ja Euroopan parlamentissa.

Asian jatkovalmistelu kuuluu komission toimivaltaan. Se antaa seuraavaksi asiasta lisätietoja maatalouden erityiskomiteassa viikon kuluttua, jolloin on tarkoitus tarkastella myös näiden toimien rahoitusta.
 
Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 162 254
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269
etunimi.sukunimi@mmm.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs