Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Etelä-Pohjanmaan hyvinvointipäivissä etsitään keinoja maatilojen talousongelmien taklaamiseen

Mela

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointipäivissä etsitään keinoja maatilojen talousongelmien taklaamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2015 klo 15:46
Julkaisija: Mela

Kuluva vuosi on ollut maatalousyrittäjille poikkeuksellisen vaikea. Yrittäjiä ovat koetelleet niin Venäjän pakotteet ja laskeneet tuottajahinnat kuin tukipolitiikka ja uusi ohjelmakausi. Satoon liittyen erityisiä ongelmia on tuonut myöhäinen kevät ja sateinen ja kylmä kesä. Monet tilat ovat ajautuneet taloudelliseen ahdinkoon. Eurojen vähetessä myös oma hyvinvointi voi olla koetuksella ja uupuminen uhkaa helpommin.

Mela ja MTK-Etelä-Pohjanmaa järjestävät Etelä-Pohjanmaan alueella maatalousyrittäjille kolme hyvinvointitilaisuutta ”Kukkaro kutistuu - miten selvitä vaikeasta syksystä”. Päivien teemana on pureutua tämän syksyn haasteisiin etsimällä keinoja sekä maksuvalmiuden ylläpitämiseen ja talouden hallintaan että stressin ja henkisen kuormituksen hallintaan.

Paikalla on pankkien ja vakuutuslaitosten edustajia vastaamassa siihen, millaisia keinoja heillä on tarjota maatilan talouden avuksi sekä muita asiantuntijoita kertomassa talouden hallinnasta ja suunnittelusta. Henkisen kuormituksen ja stressin hallintaan opastavat alan psykologit.

Lisätiedot:
Työhyvinvointitiimin vetäjä Pirjo Saari, Mela, pirjo.saari@mela.fi, puh. 0400 341 390
Järjestöagrologi Miia Mannila, MTK-Etelä-Pohjanmaa miia.mannila@mtk.fi puh. 040 352 5115

Tilaisuudet: Kukkaro kutistuu - miten selvitä vaikeasta syksystä. 10.11 Kauhajoki, Teknologiakeskus, 11.11 Tuuri, Onnen tähti, 12.11 Ylihärmä, Härmän kuntokeskus. Tilaisuus on tarkoitettu maatalousyrittäjille. Myös median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Tilaisuuksien ohjelmat Melan nettisivuilla: http://www.mela.fi/fi/tyohyvinvointi/tapahtumakalenteri

Mela hoitaa maatalousyrittäjien, kalastajien, poronhoitajien ja apurahansaajien lakisääteistä sosiaaliturvaa. Eläke- ja tapaturmavakuutusten lisäksi Mela vastaa maatalouslomituksesta ja työturvallisuusasioista. Melan asiakkaina on 68 000 maatalousyrittäjää, 3 000 apurahansaajaa ja 130 000 eläkkeensaajaa.

www.mela.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs