Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Epävirallisessa neuvostossa puidaan perheviljelmien tulevaisuutta

Maa- ja metsätalousministeriö

Epävirallisessa neuvostossa puidaan perheviljelmien tulevaisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2013 klo 13:18
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Helsinki 6.9.2013
 
Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen matkustaa syyskuun 8. päivänä EU:n puheenjohtajamaan Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan, jossa kokoontuu epävirallinen maatalousneuvosto. Keskustelun aiheena on perheviljelmien tulevaisuus globalisoituvassa maailmassa.
 
Puheenjohtaja haluaa nostaa keskusteluun muutamia teemoja perheviljelmistä; elinvoimaisuuden ja innovaatioiden edistämisen, nuorten viljelijöiden alalle saamisen ja sukupolvenvaihdosten edistämisen perheviljelmien tukemisessa sekä perheviljelmiä tukevien organisaatioiden sekä lyhyiden ruokaketjujen ja lähiruuan saatavuuden kehittämisen.
 
Suomi yhtyy puheenjohtajamaan arvioon siitä, että perheviljelmien tarpeet ovat erilaisia ja siksi yhteisen maatalouspolitiikan tukien pitää olla tarpeiden mukaan kohdennettuja. EU:ssa tarvitaan edelleen rakennepoliittisia toimia, joilla voidaan edistää muun muassa nuorten viljelijöiden tilanpidon aloittamista sekä iäkkäiden viljelijöiden maataloudesta luopumista. Uuden maaseudun kehittämisasetuksen mukaan maatalouden luopumistukea ei enää voitaisi käyttää, minkä vuoksi olisikin löydettävä muita keinoja sukupolvenvaihdosten helpottamiseksi.
 
- Selvää on, että luopumistukijärjestelmä auttaisi nuoria viljelijöitä pääsemään helpommin kiinni tilanpitoon, ministeri Koskinen toteaa.
 
Epävirallisen kokouksen yhteydessä ministeri Koskinen tapaa myös maatalouskomissaari Dacian Çioloksen. Keskustelujen aiheena ovat CAP-uudistuksen toimeenpano Suomessa ja Suomen kansalliset tuet.
 
Kokous Vilnassa päättyy syyskuun 10. päivänä.
 

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 16 2269
etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs