Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Emma-hanke jalkautuu Kerimäelle ja Savonlinnaan

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Emma-hanke jalkautuu Kerimäelle ja Savonlinnaan

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2012 klo 15:38
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

EMMA - Eteläsavolainen nuori mahdollisuuksien maaseudulla -hanke jalkautuu Kerimäelle ja Savonlinnaan

Kerimäen yläkoulun sekä Mertalan koulun 8. luokkalaiset oppilaat osallistuvat EMMA-hankkeen järjestämään yritysvierailupäivään.

Kerimäen yläkoulun vierailupäivä järjestetään 25.4.2012, Mertalan koulun vastaavasti 3.5.2012. Oppilaat kiertävät päivän aikana maaseudulla toimivissa yrityksissä ja pääsevät kuulemaan yrittäjien omia kokemuksia yrittämisestä ja siitä mitä osaamista ja koulutusta työ tekijältään vaatii.

Eteläsavolainen nuori mahdollisuuksien maaseudulla, eli Emma-hanke etsii keinoja yhdistää maaseutu ja nuoret. Tavoitteena on ehkäistä nuorten poismuuttoa maakunnasta, edistää maaseudulla toimivien yritysten jatkuvuutta yrittäjä/sukupolvenvaihdosten kautta sekä parantaa nuorten työllistymismahdollisuuksia maaseudun yrityksiin tai yrittäjinä. Hanke on käynnissä vuoden 2013 kesään saakka ja sitä hallinnoi Mikkelin ammattikorkeakoulu.

Maaseudun yritykset tutuksi Kerimäen ja Mertalan koulun nuorille

Kerimäen yläkoulun yritysvierailut kohdistuvat Luomuhoselle, marja- & vihannestila Kirmaselle sekä Järvenpään tilalle Savonlinnaan. Mertalan koulun yritysvierailut kohdistuvat Ovaskala Oy:n kalanjalostamolle sekä Kerimäellä sijaitseville maitoa tuottavalle Toivolan tilalle, hunajaa tuottavalle Kerimesi -yritykselle sekä marja- & vihannestila Kirmaselle. Lisäksi molempien koulujen oppilaat vierailevat Varpalan ammattiopiston luonnonvara- ja ympäristöalan koulutusyksikössä, jossa he pääsevät tutustumaan eri maaseutuammattien opiskelumahdollisuuksiin. Mukana on yhteensä 5 bussillista, eli n. 200 nuorta opettajineen.

Yritysvierailujen sisältö on suunniteltu monipuoliseksi ja nuorten osallisuutta tukevaksi yhdessä yrittäjien ja Varpalan henkilökunnan kanssa. Päivän aikana tapahtuvaa toimintaa ovat ohjaamassa Mikkelin ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogi- ja sosionomiopiskelijat.

Emma-hanke

EMMA -hankkeen tavoitteena on parantaa nuorten työllistymismahdollisuuksia maaseudun yrityksiin sekä kohentaa nuorten toimintamahdollisuuksia yrittäjinä. Tämän lisäksi tavoitteena on edistää maaseudulla toimivien yritysten jatkuvuutta tulevaisuudessa. Tavoitteiden kautta hanke ehkäisee nuorten poismuuttoa maakunnasta sekä edistää maakunnan ulkopuolella opiskelevien eteläsavolaisten paluumuuttoa maakuntaan.

EMMA -hankeella on Etelä-Savon alueella yhteensä kahdeksan pilottikoulua, ja yritysvierailuja on suunnitteilla jatkossakin. Hankeen kesto on 31.7.2013 asti. Hanke saa rahoituksensa Euroopan maaseuturahastosta ja Etelä-Savon Ely-keskuksesta.

Hanke on esiteltynä tarkemmin osoitteessa: www.mamk.fi/emma

Lisätietoja ja päivän tarkka ohjelma saatavissa :

projektipäällikkö Marita Mattila

+35850 312 5094, marita.mattila@mamk.fi

Pyydämme median edustajilta yhteydenottoa projektipäällikköön, jos kiinnostuitte osallistumaan yritysvierailupäiväämme.

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs