Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Elintarvike- ja pakkausalan uudistuksista keskustellaan parhaillaan Tampereella

Tampereen Messut

Elintarvike- ja pakkausalan uudistuksista keskustellaan parhaillaan Tampereella

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2014 klo 17:39
Julkaisija: Tampereen Messut

KONDIITTORIT JA LEIPURIT KILPAILEVAT PM-MESTARUUKSISTA

Keskiviikkona 8.10.2014 alkaneet NordicFood- ja NordicPack-messut kokoavat elintarviketeollisuuden ja pakkausalan ammattilaiset kolmeksi päiväksi Tampereelle. Kansainvälisillä messuilla on yhteensä 125 näytteilleasettajaa. Messuilla järjestetään keskiviikosta perjantaihin myös leipomoalan PM-kilpailut. Keskiviikkona oli vuorossa ensimmäistä kertaa toteutettu kondiittorikilpailu Nordic Pastry Cup, jossa mestaruutta tavoittelivat Ruotsi, Suomi ja Tanska. Voiton vei Ruotsin joukkue. Torstaina ja perjantaina kilpaillaan neljäs leipureiden välinen Nordic Bakery Cup, jossa mittelevät Norja, Ruotsi, Suomi ja Tanska. Messut päättyvät perjantaina.

NordicFood on yksi Pohjoismaiden johtavista elintarviketeollisuuden ammattimessuista, jotka pidettiin aiemmin nimellä Elintarviketeollisuus. Neljännen kerran toteutettava tapahtuma on nyt saanut rinnalleen uudet pakkausmessut. NordicPack esittelee pakkausteollisuuden koko kaaren valmistajista jakelijoihin ja uusiokäyttöön. Messut antavat kävijöille kattavan kokonaiskuvan elintarvike- ja pakkausalan yleisestä kehityksestä, ajankohtaisista teemoista sekä alan uusista tuotteista, palveluista ja ratkaisuista.

Elintarvike- ja pakkausalan kilpailukyky ja uudistukset herättivät keskustelua avajaispäivänä

Messujen avausseminaarissa kuultiin keskiviikkona alan asiantuntijoiden ajatuksia elintarvike- ja pakkausalan näkymistä ja uudistuksista. HKScan Oyj:n toimitusjohtaja Hannu Kottonen piti puheenvuoron kotimaiseen kilpailukykyyn ja kauppapolitiikkaan liittyen. Poliittista näkökulmaa ja elintarvikealan suuria linjauksia nosti esille Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen. Atria Oyj:n toimitusjohtaja Juha Gröhn keskittyi puheenvuorossaan vientiin, vientiohjelmiin ja etabloitumiseen. Pakkausten tuottajavastuusta kertoi Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy:n toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen. Seminaarin puheenjohtajana toimi johtaja Jukka Lähteenkorva Foodwest Oy:stä.

Elintarviketeollisuusliiton ajankohtaisseminaarissa ETL:n toimialapäällikkö Jukka Soukkanen kertoi työturvallisuusriskien arvioinnista konehankintoihin liittyen. ETL:n johtaja Marleena Tanhuanpää valotti, miten uusi elintarviketietoasetus muuttaa pakkausmerkintöjä ja millä aikataululla. Pakkausmerkinnöistä logistisessa ketjussa ja tuotetietopalvelujen uudistumisesta kertoi ETL:n johtaja Heli Tammivuori.

Asiantuntijoiden videokommentteja ja esityksiä löytyy tapahtuman mediasivuilta: www.nordicfoodexpo.fi (Medialle).


Nordic Pastry Cup: Kondiittorikilpailun teemana oli Romantic – voittoon ylsi Ruotsin joukkue

Kansainvälistä tunnelmaa ja tekemisen meininkiä messuille tuovat leipomo- ja konditoria-alan Pohjoismaiden väliset mestaruuskilpailut Nordic Bakery Cup ja Nordic Pastry Cup. Nordic Pastry Cupissa kilpailivat keskiviikkona Ruotsi, Suomi ja Tanska. Norja jäi kondiittorikilpailusta pois viime metreillä sairastapauksen vuoksi. Nordic Bakery Cupiin osallistuvat Norja, Ruotsi, Suomi ja Tanska. Jokaisesta osallistujamaasta saapuu molempiin kilpailuihin myös tuomari. Lopputulos ratkeaa neljän tuomarin arviointien perusteella.

Ensimmäisen kerran toteutetun Nordic Pastry Cup -kondiittorikilpailun voitti keskiviikkona Ruotsin joukkue, jossa kilpailivat Ronny Latva ja Fredrik Borgskog tuomarinaan Johan Sandelin. Kilpailun teemana oli Romantic. Kunkin maan joukkueessa kilpaili kaksi kondiittoria, jotka valmistivat kahdeksan tunnin aikana suklaa-lautasjälkiruoan, petit fours -leivoksia sekä kolmikerroksisen hääkakun. Suomen kondiittorijoukkueessa kilpailivat Vilppu Hänninen ja Tuomo Pynnönen, Konditoria pH7, Tuusula. Valmentajana ja tuomarina toimi Toni Rantala Konditoria pH7, Tuusula.

Kuvia ja videoita Nordic Pastry Cupista löytyy mediasivuilta www.nordicfoodexpo.fi (Medialle).

Nordic Bakery Cup: Leipurit mittelevät torstaina ja perjantaina – Nordic nature inspiroi

Torstaina 9.10. ja perjantaina 10.10. on vuorossa leipureiden välinen Nordic Bakery Cup. Neljännen kerran pidettävä kilpailu käydään kolmihenkisin joukkuein. Leipurikilpailun teemana on Nordic nature – Pohjoismainen luonto. Kilpailutöinä ovat ruokaleivät, kahvileivät ja leipätaitotyö. Suomen leipurijoukkueessa kilpailevat Kati Mäkinen, Elonen Oy Leipomo, Jämsä, Tytti Tukiainen, Linkosuon Leipomo Oy, Kangasala, Meiju Petrelius, Leipurin Oy, Vantaa. Valmentajana ja tuomarina toimii Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy, Hämeenlinna. Nordic Bakery Cupin palkintojenjako on perjantaina klo 15.30. Kilpailujen järjestäjinä toimivat Tampereen Messut Oy ja Suomen Leipuriliitto ry yhteistyökumppaneineen.

Kuvat ja videot kilpailuista sekä palkituista tallennetaan mediasivuille www.nordicfoodexpo.fi (Medialle)

OHJELMA:
Messuilla järjestetään useita seminaareja ja tietoiskuja. Ajankohtaisina aiheina nostetaan esille muun muassa elintarvike- ja pakkausalan uudet määräykset ja niistä aiheutuvat toimenpiteet, elintarviketurvallisuus, elintarvikeviennin mahdollisuudet, puhtaus ja hygienia, omavalvonta, käyttäjäkokemusten hyödyntäminen tuote- ja pakkauskehityksessä sekä lähiruoka ja sen tulevaisuus. Messujen ohjelma: www.nordicfoodexpo.fi (Ohjelma).

MEDIAMATERIAALIT, KUVAT, VIDEOT:
Mediasivuilta löytyvät messujärjestäjän lehdistötiedotteet, näytteilleasettajien lehdistötiedotteet ja uutuustuotteet, kuvat ja videot sekä muut mediamateriaalit: www.nordicfoodexpo.fi (Medialle).

MEDIAN AKKREDITOITUMINEN:
Median edustajat pääsevät messuille maksutta täyttämällä akkreditoitumislomakkeen osoitteessa www.nordicfoodexpo.fi (Medialle).

HAASTATTELUPYYNNÖT:
Haastattelupyynnöt voi jättää akkreditoitumislomakkeella tai sähköpostitse:
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi tai meri.mattila(a)tampereenmessut.fi.

LEHDISTÖHUONE JA MEDIAPALVELUT:
Lehdistöhuone palvelee messujen aukioloaikojen mukaisesti pääaulassa (1. krs). Lisätietoa median VIP-pysäköinnistä ja muista mediapalveluista: www.nordicfoodexpo.fi (Medialle).

MESSUINFO:
NordicFood- ja NordicPack-messut ovat avoinna ke 8.10. ja to 9.10. klo 9.30–16.30, pe 10.10. klo 9.30–16.00. Lisätietoa www.nordicfoodexpo.fi ja www.nordicpackexpo.fi.

TWITTER:
Seuraa NordicFood- ja NordicPack-messuja Twitterissä @TampereenMessut ja osallistu keskusteluun #NordicFood, #NordicPack.

TÄHTIUUTISET:
TähtiUutiset: Suomen leipurimaajoukkueen valmentaja, Suomen hallitseva Vuoden kondiittori Veli-Matti Ahvenharju, Royal Bakery Oy: ”Lähdemme hakemaan voittoa”, www.tahtiuutiset.fi.
NordicFood 2014 (entinen Elintarviketeollisuus) on yksi Pohjoismaiden johtavista elintarviketeollisuuden ammattimessuista. Tapahtuma laajenee tänä vuonna kattamaan elintarvikealan koko kaaren alkutuotannosta loppukäyttäjään ja kierrätykseen. Uusi NordicPack 2014 esittelee pakkausteollisuuden koko kaaren valmistajista jakelijoihin ja uusiokäyttöön. Tuoteryhmiä ovat muun muassa etiketöinti, flexopainatus, jäljitettävyys, kierrätys, kuljetus, ohjelmistot, pakkaukset, palvelut ja RFID. Messut kokoavat yhteen elintarvike- ja pakkausalan toimijat, yritykset, päättäjät ja tekijät. Tampereen Messut Oy järjestää tapahtumat yhteistyössä Lihakeskusliitto ry:n, Elintarviketeollisuusliitto ry:n ja Suomen Leipuriliitto ry:n kanssa.

Lisätiedot: www.nordicfoodexpo.fi, www.nordicpackexpo.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Facebook: facebook.com/tampereenmessut
Twitter: @TampereenMessut, #NordicFood, #NordicPack

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

NordicFood:
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi

NordicPack:
Raimo Pylvänäinen, projektipäällikkö, p. 0400 671 923,
raimo.pylvanainen(a)tampereenmessut.fiLiitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs