Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Eläinten lääkitsemislainsäädäntö uudistettu

Maa- ja metsätalousministeriö

Eläinten lääkitsemislainsäädäntö uudistettu

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 13:14
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Uusi laki eläinten lääkitsemisestä tulee voimaan joulukuun alussa. Uuden lain myötä voidaan aiempaa joustavammin luovuttaa lääkkeitä eläinten lääkitsemistä varten tiloille, jotka ovat tehneet terveydenhuoltosopimuksen.

Laki edellyttää, että eläinlääkäri laatii sopimustiloille eläinten terveydenhuoltosuunnitelman ja käy tilalla säännöllisesti. Eläimen omistajan tai haltijan on kirjattava eläimille annetut lääkkeet sähköiseen järjestelmään, jonka kautta viranomaiset voivat seurata ja valvoa terveydenhuollon toteutumista. Eläinten lääkitsemislain tarkoituksena on ehkäistä eläinten lääkitsemisestä ihmisille, eläimille ja ympäristölle aiheutuvia haittoja sekä edistää tarkoituksenmukaista lääkkeiden käyttöä eläimille.Lain säännöksiä on täydennetty neljällä maa- ja metsätalousministeriön asetuksella, jotka on annettu tänään. Asetukset koskevat eläinlääkärin lääkekirjanpitoa, tuotantoeläinten lääkityksestä pidettävää kirjanpitoa sekä lääkealan toimijan kirjanpitoa. Maa- ja metsätalousministeriön asetuksella säädetään myös lääkkeiden käytöstä ja luovutuksesta eläinlääkinnässä. Asetuksessa on tarkennettu eläinlääkärien lääkkeiden hankkimista ja säilyttämistä koskevia säännöksiä. Asetuksessa säädetään myös vaatimukset valtakunnallisesta terveydenhuoltosuunnitelmasta, terveydenhuoltokäynneistä, käyntitiheyksistä sekä lääkkeiden luovutuksesta ja käytöstä. Yleisiä vaatimuksia lääkkeiden luovutuksesta eläinten hoitoon tai jatkohoitoon on yksinkertaistettu.

Asetukset löytyvät ministeriön verkkosivuilta.

Eräiden lääkeaineiden käytön kieltämisestä eläimille säädetään erikseen valtioneuvoston asetuksella, joka annetaan joulukuun aikana.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
eläinlääkintöylitarkastaja Mikael Karring, p. 0295 162 481
etunimi.sukunimi@mmm.fi

Tiedote MMM:n verkkosivuilla

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs