Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maatalous » Agrologikoulutuksen harjoitteluvalvojien neuvottelupäivät Ilmajoella

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Agrologikoulutuksen harjoitteluvalvojien neuvottelupäivät Ilmajoella

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2014 klo 16:11
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Suomen agrologikoulutuksen harjoitteluvalvojat kokoontuvat Ilmajoella 3.6.  Päivien tarkoituksena on jakaa työharjoittelunvalvojien välillä tietoa harjoitteluun liittyvistä käytänteistä ja kehittää harjoitteluja entistä paremmin tukemaan opiskelijoiden oppimista.  Teorian ja käytännön yhdistäminen tukee opiskelijoiden oppimisprosessia ja ammattitaidon kehittämistä.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun Elintarvike ja maatalouden yksikön virtuaalitilojen kehittämishankkeessa on kehitetty ensimmäinen mobiiliteknologiaan perustuva raportointi- ja oppimisympäristö. Kehittämishankkeessa toteutetaan agrologiopiskelijoiden työharjoitteluprosessin tueksi virtuaalinen oppimisympäristö. Virtuaaliset oppimisympäristöt tuovat fyysiset oppimisympäristöt lähemmäksi oppijaa tarjoten uuden opiskelijaystävällisen tavan oppimiseen.

Oppimisympäristön tiedon keruu toteutetaan osittain mobiilisti, jonka vuoksi tiedot voidaan kirjata ympäristöön missä tahansa. Oppimisympäristöön toteutetaan mobiilikäyttöliittymän lisäksi verkkokäyttöliittymä.  Hankkeessa toteutetaan myös tietovirtakuvaus, josta ilmenee maatalousalan työharjoitteluprosessin tietovirrat.

Tietovirtakuvaukset ovat koulun, harjoittelupaikan ja opiskelijan välillä kulkevat tietovirrat. Ne koostuvat ohjaustunneista, yksilötapaamisista, kolmikantatapaamisista, ohjauskirjeistä, sopimuksista, todistuksista ja raporteista. Tietovirtakuvauksesta laaditaan julkaisu, joka on saatavilla Seinäjoen ammattikorkeakoulun julkaisusarjasta sen valmistuessa.

Hankkeessa on mukana eteläpohjalaisia harjoittelumaatiloja, jotka ovat sitoutuneet uuden oppimisympäristön hyödyntämiseen. Hanke on EAKR-rahoitteinen, jossa Etelä-Pohjanmaan liiton lisäksi Seinäjoen ammattikorkeakoulu rahoittaa hanketta. Hanke kestää vuoden 2014 loppuun saakka.

Taustatieto

SeAMKin agrologikoulutuksen ensimmäinen työharjoittelu koostuu käytännön työtehtävistä kehittyvillä maatiloilla. Toinen työharjoittelu kohdistuu opiskelijan suuntautumisen mukaan erikoistuneisiin harjoittelukohteisiin. Kumpikin työharjoittelu sisältää raportointia. Kaikissa luonnonvara-alan koulutusta tarjoavissa ammattikorkeakouluissa raportointi on osa harjoittelua.

Oppimisympäristöä esittelevät agrologikoulutuksen työharjoitteluvalvojien neuvottelupäivillä 3.6. projektipäällikkö Ari Sivula ja oppimisympäristöä kesän 2013 harjoittelussa testannut agrologiopiskelija Marianna Mäki- Ranta.

 

Lisätietoja tapahtumasta antavat:

Eliisa Kallio                                                                                                                           
Lehtori, työharjoitteluohjaaja                                                       
040 728 0538                                                                                                                                                    
eliisa.kallio@seamk.fi

                                                                                      

Juhani Suojaranta
Lehtori, työharjoitteluohjaaja                                                       
040 830 2431                                                                                                                                                    
juhani.suojaranta@seamk.fi

 

Ari Sivula
Projektipäällikkö
040 830 2374
ari.sivula@seamk.fi

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs