Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Viljelijätukien maksaminen jatkuu joulukuussa

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Viljelijätukien maksaminen jatkuu joulukuussa

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 12:06
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Maaseutuvirasto maksaa joulukuussa viljelijöille yhteensä noin 500 miljoonaa euroa keväällä 2015 haettuja maataloustukia. Viikolla 52 alkaa perustuen, viherryttämistuen, nuoren viljelijän EU-tuen, nautapalkkion ja lypsylehmäpalkkion ensimmäisten erien maksaminen.

Perustuesta maatiloille maksetaan noin 80 % tuen kokonaismäärästä. Viherryttämistuen ja nuoren viljelijän EU-tuen ensimmäisen erän maksuprosentti on noin 90. Eläinpalkkiot maksetaan nautojen ruokintapäivien perusteella ajanjaksolta 1.1.–15.9.2015.  

Perustuki, viherryttämistuki ja eläinpalkkiot maksetaan kaikille tukia hakeneille maatiloille. Nuoren viljelijän EU-tuki maksetaan tässä vaiheessa tiloille, jotka eivät ole pinta-alatukien valvonnassa.  

Luonnonhaittakorvauksen toinen erä maksetaan viikolla 52.  Korvaus maksetaan kaikille, myös pinta-alatukien valvonnassa oleville maatiloille, joilla ei ole havaittu puutteita luonnonhaittakorvauksen valvontaehtojen noudattamisessa. Jos valvonnassa on todettu pelkästään pinta-alavirheitä, se ei estä korvauksen maksamista. Luonnonhaittakorvauksen ensimmäinen erä (85 %) maksettiin tiloille lokakuun alussa.

Myös kansallisten pinta-alatukien maksaminen käynnistyy joulukuussa pohjoisen hehtaarituen maksulla. Pohjoisen hehtaarituen maksaminen alkaa viikolla 51. Samaan aikaan maksetaan lisäksi maaliskuussa 2015 haussa ollut sikatalouden kriisituki.

Tällä viikolla maksuun tulevat neuvontakorvauksen ja nuoren viljelijän aloitustuen ensimmäiset maksut.

-  Olemme maksaneet viljelijätukia loka-joulukuussa tavoitellun maksuaikataulun mukaisesti noin 1,1 miljardia euroa. Niin Maaseutuvirastossa kuin myös ELY-keskuksissa ja kuntien maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueilla on tehty paljon työtä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi, Maaseutuviraston ylijohtaja Leena Tenhola sanoo.

Viljelijätukien maksaminen jatkuu alkuvuonna 2016. Ensimmäisenä vuorossa on peltokasvipalkkio.
Helmikuussa maksetaan tuet, joiden maksaminen ei ole maatilalla käynnissä olevan valvonnan vuoksi mahdollista vielä joulukuussa.  

Lisätietoja Maaseutuvirastosta:

Tukien maksaminen
Ylitarkastaja Hannu Hämeenniemi
0295 31 2449

Perustuki
Erikoissuunnittelija Kati Törmä
0295 31 2432

Viherryttämistuki
Erikoissuunnittelija Raija Kangassalo
0295 31 2427

Nuorten viljelijöiden tuki
Ylitarkastaja Jussi Joutsiniemi
0295 31 2426

Eläinpalkkiot
Ylitarkastaja Marika Lehtinen
0295 31 2489

Kansalliset pinta-alatuet
Ylitarkastaja Lea Anttalainen
0295 31 2423

etunimi.sukunimi(at)mavi.fi

Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs