Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Värikallion uusi katselulava saapuu Hossan tulevaan kansallispuistoon

Metsähallitus

Värikallion uusi katselulava saapuu Hossan tulevaan kansallispuistoon

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2016 klo 11:59
Julkaisija: Metsähallitus

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kansallispuisto, Hossa, on Suomen suurimpien esihistoriallisten kalliomaalausten koti. Pian Värikallion kalliomaalausten sarja on jälleen patikoitsijoiden saavutettavissa. Somerjärvestä nousevan kallioseinän maalaukset saavat eteensä uuden katselulavan 5. heinäkuuta. Media on tervetullut seuraamaan tapahtumaa. 

Teräsrakenteinen katselulava siirretään Kajaanista, Katera Steel Oy:n tiloista rekkakuljetuksena Hossan maastoon heinäkuun alussa. Lava kuljetetaan osina, joiden loppumatka Värikalliolle tapahtuu 5.7. helikopterikyydillä. Työt aloitetaan aamulla klo 8. Osien lennättäminen kestää useita tunteja. Sukeltajat ovat Värikallion edustalla vastassa rakenteita ja kiinnittävät osat toisiinsa.

Helikopterin kyytiin ei ole turvallisuussyistä mahdollista päästä. Kopterikuljetuksille on myös säävaraus. Mikäli sää ei salli turvallista lentämistä, lavarakenteiden kuljettaminen joudutaan siirtämään.

Mediaa kehotetaan siirtymään Värikallion edustalle kuvaamaan tapahtumaa Lihapyörteen parkkipaikalta patikoiden (n 3,5 km, siirtymiseen kannattaa varata aikaa vajaa tunti).

Tervetuloa!

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: tiedottaja Sini Salmirinne, sini.salmirinne@metsa.fi/ 040 6359576

http://www.luontoon.fi/varikallio
http://www.retkikartta.fi/?id=900056&lang=fi

Hossan Värikallion katselulava toteutetaan Elinvoimaa luontokohteesta Kainuuseen –hankkeella. Hankkeen rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs