Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Uusi kirja metsäprofessorin 40-vuotisesta taistelusta metsämafiaa vastaan

Into Kustannus

Uusi kirja metsäprofessorin 40-vuotisesta taistelusta metsämafiaa vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2015 klo 12:01
Julkaisija: Into Kustannus

Professori Erkki Lähteen Suomalainen metsäsota – Miten jatkuva kasvatus voitti avohakkuun julkistetaan Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki) 29.9.2015 kello 18.00. Erkki Lähde on paikalla tilaisuudessa keskustelemassa ja haastateltavana. 

Uhkailua, pelottelua ja oikeustaisteluita – nämä ovat asioita, joita harvemmin tulisi yhdistäneeksi metsänhoitoon. Suomen metsäpolitiikka on kuitenkin pitkään nojannut yhteen totuuteen, jota ei ole saanut kyseenalaistaa. Suomalainen metsäsota – Miten jatkuva kasvatus voitti avohakkuun on mukaansatempaava kuvaus asialleen omistautuneen miehen taistelusta paremman metsänhoidon puolesta "metsämafiaa" vastaan. Kirjassa professori Erkki Lähde kertoo osallisuudestaan 60 vuotta kestäneeseen ”metsäsotaan”, jossa kamppailua on käyty virallisen totuuden, eli tasarakenteisen kasvatuksen, ja Lähteen ajaman jatkuvan kasvatuksen paremmuudesta.

Kun Lähde nuorena tutkijana 1970-luvulla alkoi Lapissa kiinnittää huomiota vaihtoehtoisiin metsän uudistamistapoihin, häneen lyötiin kerettiläisen leima. Kun hän myöhemmin tutkimusryhmänsä tuloksiin perustuen uskalsi esittää, että jatkuvan kasvatuksen malli oli sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta ylivoimainen, hän sai koko virallisen metsäorganisaation vihat päälleen.

Vuonna 2014 säädettiin uusi metsälaki, joka salli myös jatkuvan kasvatuksen metsänkäsittelyn vaihtoehtona – ja Lähteen toteamus ”metsät kasvavat ilmaiseksi ja aivan itsestään” sai näin vihdoin laillistuksensa. 

Professori Erkki Lähde on taistellut luonnonmukaisemman metsänhoidon puolesta lähes 40 vuotta. Hänet nimitettiin Metsäntutkimuslaitoksen metsämaatieteen professoriksi vuonna 1978 ja pari vuotta myöhemmin metsänhoidon professoriksi. Hän on kehittänyt metsän jatkuvan kasvatuksen menetelmän ja julkaissut aiheesta useita kirjoja ja julkaisuja sekä satoja artikkeleita. Lähde jäi eläkkeelle vuonna 2003, mutta jatkaa edelleen tutkimustyötä.

Erkki Lähde: Suomalainen metsäsota – Miten jatkuva kasvatus voitti avohakkuun

Into-tieto, sidottu 413 sivua, suositushinta 33 €, ISBN: 978-952-264-453-4

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätiedot: sanna.lehtinen@intokustannus.fi / 050 378 2647

Painokelpoinen kansikuva ja kirjailijakuva.

 

Into julkaisee tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs