Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Toimiva verkkoyhteys vauhdittaa kasvua

Toimiva verkkoyhteys vauhdittaa kasvua

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2016 klo 13:02
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Valokuituverkkojen rooli alueellisessa talouskehityksessä on merkittävä. Ilman toimivaa verkkoyhteyttä etäinen sijainti on entistäkin etäisempi.

Kuituverkot tulee nähdä merkittävänä alueellisen kehittymisen mahdollistavana rakenteena. OECD:n teettämässä tutkimuksessa on käynyt ilmi, että kun valokuituyhteyksiä kasvatetaan kymmenellä prosentilla, nousee alueen työllisyysaste 1,1 prosenttia ja alueelle perustetaan yksi uusi yritys 12 000 asukasta kohden. Välityskykyinen ja nopea verkko mahdollistaa etätyöskentelyn ja -asioinnin sekä uusien innovaatioiden ja työpaikkojen synnyn.

– Toimiva verkkoyhteys on tärkeä osa yhteiskunnan perusrakenteita. Tieto ja palvelut ovat jo verkossa. Talouden ja työllisyysasteen kasvumahdollisuudet ovat digitalisaatiossa. Verkkoyhteyksien on oltava kunnossa. Luotettavan, nopean ja kehitystä kestävän yhteyden takaa valokuitu, toteaa Suomen Seutuverkot ry:n puheenjohtaja Jarno Laitinen.

Euroopan komissio on asettanut digitaalistrategiassaan EU:n laajuiseksi tavoitteeksi 20–64-vuotiaiden naisten ja miesten työllisyysasteen nostamisen 75 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Suomessa työllisyysasteen tavoite on 72 prosenttia tällä hallituskaudella.

Samaisessa Euroopan komission strategiassa on linjattu, että vuoteen 2020 mennessä vähintään puolessa EU:n kotitalouksista on tiedonnopeussiirroltaan yli 100 megabitin internetyhteys. Tällä hetkellä Suomen laajakaistayhteyksistä noin neljäsosa on näitä nopeita, yli 100 megabitin yhteyksiä. Näistä valtaosa on toteutettu valokuidulla.


Lisätietoja:

Jarno Laitinen
Suomen Seutuverkot ry, puheenjohtaja
puh. 040 517 0121
jarno.laitinen@seutuverkot.fi 

Edistämme laajakaistaisten yhteyksien rakentamista Suomessa. Tasavertainen tietoyhteiskuntakehitys on tehtävämme.

Suomen Seutuverkot ry kehittää seutuverkkoja. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää alansa tutkimus- ja kehittämishankkeita yritysten sekä koulutus- ja tutkimuslaitosten kanssa. Yhdistys järjestää koulutusta ja tiedottaa alan kehityksestä. Suomen Seutuverkot on riippumaton ja voittoa tavoittelematon yhdistys. www.seutuverkot.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs