Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Tilläggsstöd medföljer produktionsstödet för mjölk i december och januari

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Tilläggsstöd medföljer produktionsstödet för mjölk i december och januari

Pressmeddelande.
Publicerad: 14.12.2015 kl. 14:19
Utgivare: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

I stödområde C betalas 1,5 cent per liter i nationellt tilläggsstöd för den mjölk som producerats i november och december 2015. Landsbygdsverket betalar ut tilläggsstödet fr.o.m. 14.12.2015 i samband med produktionsstödet för mjölk. Tilläggsstödet betalas till följd av jordbrukets svåra ekonomiska läge.

EU:s krisstöd till mjölkproducenter i hela landet och nationellt krisstöd till mjölkproducenter i stödområde AB ska sökas separat. Ansökningstiden går ut 18.12.2015.

Ytterligare upplysningar lämnas vid Landsbygdsverket av
Överinspektör Velimatti Mukkila
0295 31 2285
fornamn.efternamn(at)mavi.fi

Landsbygdsverket (Mavi) verkställer jordbrukarstöd, företags- och projektstöd för landsbygden samt marknadsstöd kundorienterat och utvecklar förvaltningsservicen. Vi handleder, råder och utbildar NTM-centralerna, kommunernas samarbetsområden och de lokala aktionsgrupperna som betjänar våra kunder. Vi ansvarar för användningen av nationella stödmedel och medel ur EU:s jordbruksfond och landsbygdsfond. Mavi är det utbetalande organet i Finland. Vi administrerar årligen EU-stöd och nationella stöd till ett sammanlagt belopp på över två miljarder euro.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs