Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Tietoa ja kokemuksia maatiloilla oppimisesta Farm Education -seminaarissa Helsingissä 7.11.2014

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Tietoa ja kokemuksia maatiloilla oppimisesta Farm Education -seminaarissa Helsingissä 7.11.2014

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2014 klo 10:10
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Etelä-Savossa maaseudun yrityksistä on kehitetty koululaisille tilavierailuja tarjoavia, toiminnallisia oppimisympäristöjä. Vierailuilla koululaiset saavat elämyksiä ja mahdollisuuden innostua maaseudun ammateista.

Koulutusta maatalous-, metsä- ja elintarvikealojen yrittäjille on tarjonnut Eteläsavolaisella maatilalla opitaan -hanke. Maaseudun yrittäjiä on projektikoulutuksen aikana valmennettu mm. nuorten kohtaamiseen, turvallisuuden huomioimiseen, ruokakasvatukseen, viestintään ja markkinointiin.

Koulutuksessa opittuja tietoja ja taitoja syvennettiin maaliskuussa Skotlantiin tehdyllä opintomatkalla. Käytännön harjoituksena jokainen yritys järjesti maatilavierailun lähikoulujen oppilasryhmille. Hankkeen koulutukseen on osallistunut 15 yrittäjää 10 eteläsavolaisesta yrityksestä. Hankkeen aikana Etelä-Savon koulut ja maaseudun yrittäjät ovat löytäneet toisensa, saaneet tietoja ja taitoja yhteistyön jatkamiseen, ja pystyvät näin tarjoamaan aitoja maaseudun elämyksiä nuorille.

Eteläsavolaisella maatilalla opitaan -hanke huipentuu loppuseminaariin, jossa paikalla on maatilakasvatuksen ammattilaisia Suomesta ja Euroopasta. Seminaari on tarkoitettu maaseudun yrittäjille, opettajille ja opinto-ohjaajille sekä päättäjille ja neuvojille.


Median edustaja, tervetuloa Farm Education -seminaariin 7.11.2014 klo 9-13

Tilaisuus järjestetään Rauhan asemalla Helsingissä (Veturitori). Seminaari taltioidaan ja sen voi katsoa jälkikäteen verkosta.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Mikkelin ammattikorkeakoulun Eteläsavolaisella maatilalla opitaan -hanke, MTT, MTK, Ruokatieto Yhdistys ry, Maaseutuammattiin ry ja MTK Pohjois-Karjalan Maaseutu maistuu nuorille -hanke. Tilaisuuden päätteeksi osallistujilla on mahdollisuus tutustua ELMA-messuihin omakustanteisesti.

Eteläsavolaisella maaseudulla opitaan -hanke on alkanut 1.9.2013 ja päättyy 31.12.2014. Projektia rahoittavat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset

Sonja Miettinen, projektipäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040 652 9268, sonja.miettinen@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs