Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Taito-Finlandia 2014 -palkinnon saaja julkistetaan Suomen Kädentaidot -messuilla

Tampereen Messut

Taito-Finlandia 2014 -palkinnon saaja julkistetaan Suomen Kädentaidot -messuilla

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2014 klo 02:15
Julkaisija: Tampereen Messut

LAATU, KOTIMAISUUS JA RAKKAUS KÄSITÖIHIN YHDISTÄÄ TAMPEREELLA

Vuoden odotetuin käsityöalan messutapahtuma Suomen Kädentaidot järjestetään 14.–16.11.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Euroopan suurimmilla käsi- ja taideteollisuusmessuilla on lähes 600 näytteilleasettajaa. Messujen avajaisissa julkistetaan Taito-Finlandia 2014 -palkinnon saaja, jonka valitsevat suunnittelijat Aamu Song ja Johan Olin. Kansainvälisinä tähtinä messuilla nähdään saksalaisen myboshi-ilmiön isät Felix ja Thomas. Messut juontaa Saimi Hoyer. Samaan aikaan pidetään neljännet Tampereen Taidemessut. Tapahtumaan tutustuu vuosittain yli 36 000 kävijää.

– Haluamme osaltamme olla tukemassa suomalaisia käsityöyrittäjiä ja lisätä kotimaisten tuotteiden arvostusta ja myyntiä sekä korostaa vastuullisen kuluttamisen merkitystä. Teemme koko Suomen käsityöalan tapahtumaa ja yhteistyötä useiden toimijoiden kanssa ympäri maata. Tämä näkyy entistäkin vahvemmin messujen sisällössä, joka tarjoaa myös harrastajille runsaasti ideoita ja iloa käsillä tekemiseen. Suomen Kädentaidot tarkoittaa laatua, kotimaisuutta ja rakkautta käsitöihin. Messujen sisällössä nousevat näyttävästi esille myös suomalainen design, yhdessä tekeminen ja upeat näyttelyt, kertoo kuluttajamessujen tuoteryhmäpäällikkö Mervi Oksanen Tampereen Messut Oy:stä.

Suunnittelijat Aamu Song ja Johan Olin valitsevat Taito-Finlandia 2014 -palkinnon saajan

Suomen Kädentaidot -messuilla jaetaan nyt kolmannen kerran Taito-Finlandia-palkinto. Palkinnon saajan valitsevat arvostetut suunnittelijat Aamu Song ja Johan Olin, jotka julkistavat valintansa messujen avajaisissa. Ehdokkaat asettaa käsi- ja taideteollisuuden ammattilaisista koottu raati. Taito-Finlandia-palkinto voidaan myöntää käsi- ja taideteollisuusalan tarkoitusperiä edistäneelle henkilölle, toimijalle, teolle, ilmiölle, tapahtumalle tai tuotteelle. Tunnustuksella halutaan nostaa esille merkittäviä käsityö- ja taitokulttuuria edistäviä asioita tai osaajia sekä lisätä alan tunnettuutta ja arvostusta. Palkinnon voittaja saa Oiva Toikan Taito-Finlandialle suunnitteleman lasiveistoksen sekä 5000 euron palkintosumman, jonka lahjoittaa tänä vuonna Aito Säästöpankki. Ensimmäisen Taito-Finlandian sai vuonna 2012 janakkalalainen Ruokangas Guitars Oy, jonka valitsi muotoilukriitikko Kaj Kalin. Taito-Finlandia 2013 -palkinnon sai Hattulan Kaakelitehdas Oy Tampereelta. Valinnan teki vaatesuunnittelija Paola Suhonen.

Suomen Kädentaidot -messut avaa muotisuunnittelija Mert Otsamo ja juontaa Saimi Hoyer

Suomen Kädentaidot -messujen avajaiset pidetään perjantaina 14.11. klo 11.30. Avaussanat lausuu muotisuunnittelija Mert Otsamo. Avajaisissa palkitaan Taito-Finlandian lisäksi Vuoden Artesaani ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote. Teemapuheen pitää muotoilija ja taiteilija Markku Piri otsikolla Koti – sisusta intohimolla, kuuntele omaa ääntäsi, valitse laatua! Marttojen juhlavuoden tervehdyksen tilaisuuteen tuo Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä. Avajaiset ja messut juontaa Saimi Hoyer.

Saimi Hoyerin haastattelu TähtiUutiset-verkkolehdessä: ”Suomen Kädentaidot on ideoiden näyteikkuna!”

Myboshi-pipovillityksen saksalaiset tähdet Felix ja Thomas Suomeen

Myboshi-ilmiön synnyttäneet saksalaiset hiihdonopettajat Felix Rohland ja Thomas Jaenisch vierailevat messuilla lauantaina ja sunnuntaina. Virkkaajatähdet näyttävät kuinka pehmeistä myboshi-langoista valmistuu nopeasti pipo. Myboshit ovat kasvaneet trendiksi ja niihin ovat ihastuneet niin teinit, urheilijat kuin julkkikset ympäri maailman. Novitan osastolla on myynnissä myboshi-lankoja ja Myboshi, minun piponi -kirjaa (Nemo, 2014).

Idealavalla virkataan Molla Millsin kanssa – juontajina Minna Särelä, Olga Temonen ja Virpi Siira

Idealavan ohjelma inspiroi oppimaan uutta ja kannustaa ottamaan osaa yhteisölliseen ympyrävirkkausprojektiin. Luvassa on myös kollektiivinen katutaidevirkkaus-tempaus Molla Millsin ja Palonin kanssa, mosaiikkipallo-esityksiä sekä Näpsän ihmisneuluri. Perjantaina idealavan juontajana nähdään sinnikäs käsityöalan yrittäjä ja puolestapuhuja Minna Särelä. Lauantaina lavan ottaa haltuun näyttelijä ja kolumnisti Olga Temonen ja sunnuntain juontaa idearikas käsityöblogisti ja Oma KOPPA -virkkauskirjan kirjoittaja Virpi Siira. Askartelutorilta kävijät saavat uusimmat ideat ja tekniikat askarteluun ja skräppäykseen. Mosaiikki Workshopissa voi puolestaan valmistaa pienen sisustusesineen mosaiikista ja tutustua erilaisiin työtapoihin ja materiaaleihin.

Suomalainen kansanperinne estradilla – kotimaiset luomukset ihastuttavat muotinäytöksissä

Suomen Kädentaidot- ja Finnish Design -muotinäytösten parrasvaloissa ihastuttavat kotimaisten suunnittelijoiden ja kädentaitajien upeat luomukset. Näytökset toteuttaa Promodel Oy. Tänä vuonna Suomen Kädentaidot -muotinäytöksissä nähdään Taitoliiton ja Suomen käsityön museon Folkista poppia -sisääntulo, jossa on suomalaisen kansanperinteen innoittamia, uudenlaisia käsityö- ja designtuotteita. Myös Toimiva tyyli -näytöksistä voi poimia vinkkejä oman tyylin löytämiseen stylisti Kati Vasellin opastuksella. Lisäksi ohjelmalavalla nähdään ennennäkemättömät Taidon tarina -esitykset.

Näyttelyissä mukana 60-vuotias Aarikka

Aarikan 60-juhlavuoden kunniaksi suunnitellun Ateljee-malliston koruja sekä yrityksen perustajan Kaija Aarikan muistoksi koottuja tunnelmia menneiltä vuosikymmeniltä löytyy näyttelyosastolta, joka tarjoaa nostalgisen levähdyskeitaan messuhumun keskellä. Markku Pirin näyttelyssä yleisö pääsee ihailemaan taidelasia ja kodintekstiileitä. Suomen Kädentaidot Uutuustuote -näyttelyssä ovat esillä jo 13. kerran järjestettävän kilpailun kymmenen parasta tuotetta. Vuoden Artesaani -näyttely koostuu Vuoden Artesaani -kilpailun voittajan taidonnäytteistä. Kaiken maailman sisustusvalot -näyttelyssä on esillä komea kokoelma paperi- ja metallilangasta sekä pellavamassasta tehtyjä sisustusvaloja ja valaisimia. Malliston tuo messuille Kankuri Kokkola eli Taito Keski-Pohjanmaa ry. Messuilla esitellään myös Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin nuorten muotoilijoiden uutta tuotantoa ja kotimaista yhteistyötä. Innostu ja inspiroidu huovasta! -näyttelyssä nähdään Suuri Käsityö -lehden, Pirkanmaan Kotityö Oy:n ja Suomen Kädentaidot -messujen kilpailun tuotteita. Suomen Käsityöyrittäjien näyttely kertoo kotimaisesta osaamisesta ja käsityöyrittäjyydestä. HopeanHarmaa-lahjanäyttelyssä on esillä pääväriltään hopeisia tai harmaita lahjaesineitä, joita on myös myynnissä eri osastoilla. Pala taivasta -näyttelyssä on Saagadesignin upeita uniikkipukuja ja pukujen tarinoita vuosien varrelta.

Syksyn makeimmat karkkineuleet esitellään messuilla – Korttitalkoilla varoja Lastensairaalalle

Pirkka, Fazer ja Novita kutsuvat syksyn aikana ideoimaan ja toteuttamaan Fazerin karkkikääreiden inspiroiman neuletyön. Messuilla nähdään kaikki kilpailuun osallistuneet herkulliset karkkineuleet, joista yleisö valitsee suosikkinsa. Ihana-lehden, Paperilla-lehden ja Suomen Kädentaidot -messujen Korttitalkoot puolestaan kokoavat kädentaitajat tekemään joulu- ja onnittelukortteja myytäväksi messuilla. Viiden euron hintaan myytävien korttien tuotto tilitetään lyhentämättömänä Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle ja myymättä jääneet kortit lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Taito Pirkanmaa ry ja Pirkanmaan Kotityö Oy osallistuvat valtakunnalliseen Roosa nauha -kampanjaan. Lankaa, sukkaohjekuvastoja ja Kerä-heijastimia on myynnissä Pirkanmaan taitokeskusten, Taito Shopin ja verkkokaupan lisäksi messuilla. Taitojärjestö lahjoittaa osan jokaisesta myydystä Roosa nauha -tuotteesta Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen; sukkalangasta 0,80 euroa, heijastimesta 0,90 euroa ja kuvastosta 0,50 euroa.

Teemakahviloissa juhlitaan, nyplätään, virkataan ja neulotaan – Delissä lähellä tuotettuja herkkuja

Juhla Mokka -kahvilassa juhlistetaan 85. juhlavuottaan viettävää Juhla Mokkaa. Kahvilassa vierailee päivittäin myös hyvän kahvin lähettiläs Pauligin Paula. Taitokahvilassa on pitsiteema. Suomen Pitsinnyplääjät ry tuo kahvilaan erilaisia pajoja, työnäytöksiä ja alan huippuosaajia. Marttojen Kässäkahvilassa neulotaan ja virkataan sekä opitaan uutta Pirkanmaan Marttojen opastuksella. Face to Face -blogikahvilassa voi tavata käsityöblogisteja. Suomen Kädentaidot Deli -alueelta messuvieraat voivat ostaa lähellä valmistettuja herkkuja.

Tarkempaa tietoa sisällöstä ja ohjelmasta: www.kadentaidot.fi.

Samaan aikaan neljännet Tampereen Taidemessut

Suomen Kädentaidot saa tänä vuonna rinnalleen suuren suosion saaneen taiteen ystävien tapahtuman Tampereen Taidemessut. Valtakunnallisesti suosituilla taidehankintojen ja -harrastamisen messuilla on esillä ja myynnissä lukuisten taiteilijoiden teoksia. Lisäksi harrastajille on tarjolla uusia ideoita ja tarvikkeita. Taiteilijahaastatteluiden ja -keskusteluiden keskiössä ovat lukuisat nimekkäät taiteilijat sekä alan vaikuttajat. Tapahtuma järjestetään nyt neljännen kerran. Messuvieraat pääsevät samalla lipulla samana päivänä molempiin messutapahtumiin. Lisätiedot: www.tampereentaidemessut.fi.

Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusmessutapahtuma, jonka Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry järjestävät nyt jo 19. kerran. Messuihin tutustui viime vuonna 36 728 messuvierasta. Samaan aikaan järjestetään Tampereen Taidemessut, jotka Tampereen Messut Oy toteuttaa 4. kerran.

LISÄTIEDOT: www.kadentaidot.fi, www.tampereentaidemessut.fi

www.facebook.com/kadentaidot, www.facebook.com/tampereentaidemessut


Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi

www.facebook.com/tampereenmessut, @TampereenMessut


Mervi Oksanen, tuoteryhmäpäällikkö, p. 0400 760 877,
mervi.oksanen(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

 

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs