Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Suomen suurin maanpuolustustapahtuma alkaa huomenna

Reserviläisliitto tiedottaa

Suomen suurin maanpuolustustapahtuma alkaa huomenna

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 15:14
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto juhlii tulevana viikonloppuna Helsingissä ja Baltic Queen -laivalla 60-vuotista taivaltaan. Juhlaviikonloppu huipentuu risteilyyn 11.-12.4., jonne kokoontuu noin 1.500 reserviläistä seuralaisineen eri puolilta maata. Reserviläisliitto 60 vuotta -risteilystä tulee maamme suurin vapaaehtoisen maanpuolustuksen tapahtuma sitten viime sotien.

Laivalle on järjestetty korkeatasoinen ohjelma. Risteilyisäntänä toimiva stand up -koomikko Ville Myllyrinne viihdyttää risteilyväkeä koko matkan ajan. Lauantain 11.4. pääesiintyjänä on Jean S. -yhtye. Sunnuntaina liiton virallisessa 60-vuotisjuhlassa pitää juhlapuheen Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma.

Viikonlopun juhlallisuudet käynnistyvät huomenna eli 11.4. klo 12 Hietaniemen hautausmaalla, jossa lasketaan seppeleet sankariristille sekä Marsalkka Mannerheimin hautapaadelle. Paikalla on Reserviläisliiton ja reserviläispiirien lipuista muodostettu lippulinna, yleisöä sekä Dragsvikin Perinnesoittokunta.

Ohjelma jatkuu klo 13.30 Sokos Hotel Presidentissä, jossa järjestetään tiedostustilaisuus koskien suomalaisten näkemyksiä NATO-jäsenyyden tarpeellisuudesta. Innolink Oy:n tekemään tutkimukseen osallistui 1.039 suomalaista ja sen virhemarginaali on 3 prosenttia. Lisäksi tilaisuudessa käydään läpi liiton oman jäsenkyselyn tuloksia samasta aiheesta.

Tiedotustilaisuuden jälkeen alkaa Reserviläisliiton sääntömääräinen vuosikokous, jossa käsitellään mm. liiton viime vuoden toimintakertomusta ja tilinpäätöstä. Kokouksen jälkeen Reserviläisliitto ottaa vastaan tervehdyksiä klo 16 asti. Laivaannousu ja tapahtumat Helsingin länsisataman terminaalissa alkavat klo 17.00.

Reserviläisliiton juhlaviikonloppua ja juhlavuotta on suunniteltu vuodesta 2012 alkaen. Valtakunnallisia, maakunnallisia ja paikallisia tapahtumia sisältävä juhlavuosi päättyy liiton syyskokoustapahtumaan, joka järjestetään 14.-15.11. Porissa. Juhlavuoden tapahtumat ja erityistoiminnot esitellään kattavasti osoitteessa www.reservilaisliitto.fi/juhlavuosi.

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Olli Nyberg, 0400 640 755 tai olli.nyberg@reserviläisliitto.fi.
tiedottaja Lotta Hietaniemi, 040 866 7909 tai lotta.hietaniemi@reservilaisliitto.fi

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 345 paikallista yhdistystä ja noin 36.000 henkilöjäsentä. Aliupseereita jäsenistä on 60, miehistöä 27 ja upseereita neljä prosenttia. Armeijaa käymättömien osuus on vajaat 10 prosenttia.

Liiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja koulutus. Reserviläisliitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista noin puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs