Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Suomalaisten kiinnostus maanpuolustusasioihin kasvussa

Reserviläisliitto tiedottaa

Suomalaisten kiinnostus maanpuolustusasioihin kasvussa

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2016 klo 08:57
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Suomalaisten kiinnostus maanpuolustusasioihin kasvussa

Levottomuudet maailmalla tuovat turvattomuuden tunnetta myös Suomeen

Epävakaa tilanne maailmalla on kasvattanut suomalaisten kiinnostusta maanpuolustusasioihin. Reserviläisliiton jäsenmäärä nousi viime vuonna kaikkien aikojen ennätyslukemiin, vaikka vielä vuosina 2010–2011 jäsenmäärät olivat laskussa.

Viime vuonna 60-vuotisjuhlaansa viettäneen Reserviläisliiton jäsenyhdistyksiin kuului vuoden 2015 viimeisenä päivänä 37 152 henkilöä – tuhatkunta enemmän kuin vuotta aiemmin. Jäseneksi liittyneiden määrä nousi viime vuonna lähes neljänneksen edellisvuoteen verrattuna ja kokonaisjäsenmäärä oli kaikkien aikojen korkein. Vuonna 2015 jäseneksi liittyneet muodostavat liiton koko jäsenistöstä nyt peräti seitsemän prosenttia.

”60-vuotisjuhlavuotemme aikana liiton näkyvyys kasvoi ja tunnettuus lisääntyi. Myös muuttunut maailmantilanne on todennäköisesti herättänyt ihmisten kiinnostuksen maanpuolustusasioihin. Ukrainan ja Syyrian sodat ja lähialueillamme tapahtuvan sotilaallisen harjoittelun ja toiminnan lisääntyminen tuovat turvattomuuden tunnetta ihmisille. Tämä näkyi myös Georgian kriisin aikana 2008, jolloin Reserviläisliiton jäsenmäärä viimeksi kasvoi huomattavasti”, listaa Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg syitä, jotka hänen mielestään ovat johtaneet hurjaan jäsenkasvuun.

Lisäksi Nyberg arvelee jäsenhankinnan uuden palkitsemisjärjestelmän vauhdittaneen jäsenkasvua. Pari vuotta sitten järjestelmää muutettiin niin, että jäsenkasvusta ja tehostuneesta jäsenhankinnasta palkitaan aiempaa suuremmilla rahapalkinnoilla. Suoritusperusteisen tuen piiriin pääsevät nyt lähes kaikki liiton maakunnalliset piirit.

 

Lisätietoja:

Olli Nyberg, Toiminnanjohtaja

(09) 4056 2041 tai 0400 640 755

olli.nyberg@reservilaisliitto.fi

 

Reserviläisliitto

Suomen suurin maanpuolustusjärjestö on vuonna 1955 perustettu Reserviläisliitto ry, jonka organisaatioon kuuluu 18 maakunnallista piiriä ja yli 344 paikallista jäsenyhdistystä. Henkilöjäseniä liiton paikallisyhdistyksissä on noin 37 000.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kansalaisten maanpuolustustahtoa sekä reserviläisten ns. kenttäkelpoisuutta. Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, liikunta ja urheilu, erilainen koulutus sekä maanpuolustustahdon ylläpitämiseen tähtäävä työ. Myös veteraanityö ja -tuki on laajaa.

Reserviläisliitto on mukana Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminnassa, joka mm. järjestää reserviläisille tarkoitettua sotilaallista koulutusta sekä erilaista onnettomuustilannekoulutusta. Yli 40 prosenttia MPK:n vapaaehtoiskouluttajista on Reserviläisliiton jäseniä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs