Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Suomalaiset vihannesviljelijät varmistavat laatua

Suomalaiset vihannesviljelijät varmistavat laatua

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 08:00
Julkaisija: Puutarhaliitto ry

Suomalaiset vihannesviljelijät varmistavat laatua

 

Kotimaisten puutarhatuotteiden arvostus kuluttajien näkökulmasta on korkealla. Työ jatkuu ja suomalaiset puutarhayrittäjät panostavat edelleen parantaakseen toimintansa ja tuotteittensa laatua.  Nyt jo runsaat 130 yritystä on liittynyt mukaan uuteen sertifioituun IP-laatujärjestelmään (IP =  integroitu tuotanto = integrated production), jonka avulla kehitetään yritysten toiminnan laatua ja varmistetaan tuotteiden turvallisuus. Tavoitteena on, että kuluttajat saavat mahdollisimman laadukkaita tuotteita ruokapöytäänsä ostamalla kotimaisia kasviksia.

Sertifioinnilla tarkoitetaan sitä, että yritys sitoutuu noudattamaan hyvää viljelytapaa, mitä valvoo valtuutettu sertifiointiyritys, kertoo erikoisasiantuntija Katarina Lassheikki Puutarhaliitosta. Puutarhaliiton vetämässä IP-sertifioinnin käyttöönottohankkeessa on mukana Maa- ja metsätalousministeriö ja PTY Päivittäistavarakauppa ry. 

Erillistä lisämerkkiä ei liitetä IP sertifioituun tuotteeseen, vaan suomalaiset IP-sertifioidut yritykset voivat tuotteissaan käyttää hyvin tunnettua Puhtaasti kotimainen –tuotemerkkiä, joilla ilmennetään samalla  sitä, että kasvikset ovat kokonaan suomalaisia ja laadukkaita. Tämän lisäksi yrityksellä on käytössä varmenteena numerotunnus, jonka myöntää sertifiointilaitos. Näitä tuotteita nauttimalla kuluttaja voi varmentaa sen, että tuotteisiin kulutetut eurot auttavat taloudellista toimintaa ja työllisyyttä Suomessa. Samalla hän voi nauttia turvallisin mielin maukkaista ja terveellisistä kasviksista.

 

Lisätietoja:             erikoisasiantuntija Katarina Lassheikki, Puutarhaliitto ry – Trädgårdsförbundet rf

                             p. 040-552 0267, katarina.lassheikki@puutarhaliitto.fi

                             toimitusjohtaja Timo Taulavuori, Puutarhaliitto ry – Trädgårdsförbundet rf

                                                          p. 040-745 3005, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi

 

                              http://www.puutarhaliitto.fi/index.php?section=156

Puutarhaliitto kasvattaa hyvinvointia. Puutarhaliiton toiminta-ajatuksena on varmistaa kotimaiselle puutarhaelinkeinolle riittävät toimintaedellytykset sekä parantaa kansalaisten hyvinvointia tasokkaan puutarhatuotannon, viheralan palveluiden ja puutarhaharrastuksen kautta. Tavoitteena on edistää yritys- ja harrastustoiminnan elinvoimaisuutta ja sitä kautta tehdä maasta ja sen kaupungeista vetovoimaisempia ja parempia paikkoja elää, asua ja vierailla.  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs