Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Rantasalmen keskustan puukerrostalokorttelin suunnitelma valmistui

Miktech Oy

Rantasalmen keskustan puukerrostalokorttelin suunnitelma valmistui

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2013 klo 09:30
Julkaisija: Miktech Oy

Rantasalmen asuntorakentamiseen on haettu uusia toimintatapoja ja kohteita viime vuoden aikana. Valtakunnallisen puurakentamisen kehittämisohjelman ja Miktech Oy:n Eastwood-ohjelman innoittamana uusasuntotuotannossa on selvitetty puurakentamisen mahdollisuuksia. Keskustaan toteutettiin diplomityönä suunnitelma puukerrostalokorttelista. Suunnitelma esitellään tiistaina 28.5.2013 klo 9.30 Rantasalmen Osuuspankin kokoustilassa.

 Ajatus puurakentamisesta heräsi TEM:n valtakunnallisen puurakentamisen kehittämisohjelman ja Miktech Oy:n johtaman Eastwood-ohjelman yhteisessä infotilaisuudessa Rantasalmella elokuussa 2012. Hyvin pian tilaisuuden jälkeen Rantasalmen Osuuspankki ja Rantasalmen kunta veivät puurakentamisen ajatusta mallikelpoisesti ja vauhdikkaasti eteenpäin. Niinpä ne käynnistivätkin Aalto-yliopiston kanssa yhteishankkeen. Siinä päätettiin pankin omistaman Graanin korttelin suunnittelu toteuttaa arkkitehtiopiskelijan diplomityönä.

Hankkeen ja suunnitelman tarkoitus on luoda Rantasalmen kunnan keskustaan mittakaavaltaan sopiva ja tunnelmallinen, hyvin viihtyisä puukerrostalokortteli. Perinteinen ja ekologinen puu on houkutteleva materiaali. Kiinnostus uuteen ja moderniin puurakentamiseen juontaa juurensa Rantasalmella pitkään toimineiden yritysten vahvoihin puun jalostamisen ja rakentamisen perinteisiin.

Graanin kortteliin suunnitellut asunnot ovat esteettömiä, ja sopeutuvat joustavasti eri elämänvaiheisiin. Niiden toivotaan houkuttelevan kaikenikäisiä asukkaita, ja erityisen hyvin ne soveltuvat ikääntyvien ihmisten tarpeisiin. Asunnoissa ei ole perinteistä huonejakoa vaan asukas voi itse vaikuttaa keittiötyyppiin, kylpy-, wc- ja säilytystiloihin sekä väliseiniin. Sama pinta-ala voidaan siten käyttää vaihtelevin tavoin erilaisia elämäntyylejä kunnioittaen. 

Huoneistot rakentuvat tilaelementeistä. Yksi niistä on talotekniikalla varustettu märkätilaelementti, jonka viereen voidaan vapaasti liittää 1–3 asuntomoduulia. Tilaelementtien käyttö nopeuttaa rakentamista, ja sisätiloissa rakennettuna elementtien arat osat eivät altistu kosteudelle työmaalla.

Korttelisuunnitelma toteutetaan vaiheittain. Kortteliin tulee neljä hissillistä pienkerrostaloa, joissa kussakin on 6–7 asuntoa, yhteensä enintään 26 asuntoa. Asunnot ovat kooltaan 51–81 m², ja niiden kokonaiskerrosala on yhteistiloineen 2378 m². Seuraavassa vaiheessa haetaan rakentaja kohteelle ja aloitetaan asuntojen markkinointi.

Diplomityön on tehnyt arkkitehtiopiskelija Tuula Mäkiniemi. Työtä ovat ohjanneet Rantasalmi-palkitut Aalto-yliopiston professori Pekka Heikkinen ja TEMin valtakunnallisen puurakentamisohjelman kehittämispäällikkö Markku Karjalainen. Lisäksi työtä ovat ohjanneet Eastwood-ohjelman kehittämispäällikkö Sakari Mouhu, Rantasalmen Osuuspankin toimitusjohtaja Vesa Auvinen, Rantasalmen OPKK:n toimitusjohtaja Jari Kosonen sekä Rantasalmen kunnan ympäristöpäällikkö Harri Korhonen ja kehittämispäällikkö Johanna Vartiainen.


Lisätiedot:

Kehittämispäällikkö Johanna Vartiainen, Rantasalmen kunta, puh. 040 161 5033, johanna.vartiainen@rantasalmi.fi

Toimitusjohtaja Jari Kosonen, Rantasalmen OPKK, puh. 015 477 4422, jari.kosonen@opkk.fi

Kehittämispäällikkö Sakari Mouhu, Eastwood-ohjelma, Savonlinnan seudun yrityspalvelut Oy, puh. 044 417 4966, sakari.mouhu@savonlinnaseutu.fi

Ohjelmajohtaja Aki Hakala, Eastwood-ohjelma, Miktech Oy, puh. 0440 361 624, aki.hakala@miktech.fi


Diplomityön esittelytilaisuus

Aika: tiistai 28.5.2013 klo 9.30

Paikka: Rantasalmen Osuuspankin kokoustila, Kylätie 28, Rantasalmi

 

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

EASTWOOD 2014 on puutuotealan ja puurakentamisen kasvu- ja kehitysohjelma, jonka tärkein tehtävä on tukea puualan tuotanto- ja palveluyritysten sekä puurakentamisen kilpailukyvyn kehittämistä. Ohjelmaa rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, kunnat ja yritykset. EU-rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto. Muut osarahoittajat ovat Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto. www.eastwood.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs