Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Maaseutu » Puumalan lohta saksalaisiin joulupöytiin

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Puumalan lohta saksalaisiin joulupöytiin

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2015 klo 08:30
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää eteläsavolaisten elintarviketuottajien vientiä Saksaan mm. etsimällä tuotteille sopivia jälleenmyyjiä. Saksalaisista kauppiaista koostuneen ostajadelegaation heinäkuinen vierailu Etelä-Savossa on nyt poikinut ensimmäiset kaupat. Kauppaketju Rewen kauppiaan Gerd Niethin ansiosta saksalaisissa joulupöydissä nautitaan tänä jouluna Puumalan lohta.

– Kauppasuhteet Saksaan syntyvät pitkien kumppanuuksien kautta, eivät yhdellä puhelinsoitolla tai sähköpostilla. Alusta alkaen olikin selvää, että lähdemme rakentamaan yhteyksiä eri tavalla. Ensimmäinen haaste oli saada kasaan sellainen porukka kauppiaita, jotka ovat kiinnostuneita eksoottisemmista tuotteista ja valmiita matkustamaan Suomeen. Tässä meitä auttoi Baden-Württembergin kauppiasyhdistys, jonka kanssa meillä on ollut erittäin hyvä ja lämminhenkinen yhteistyö keväästä 2014 lähtien, kertoo projektipäällikkö Mari Martikainen.

Heinäkuun vierailuohjelma rakentui projektissa mukana olevien yritysten näköiseksi ja vieraiden toiveet huomioon ottaen. Neljän päivän aikana delegaatio tutustui eteläsavolaisiin ruokatuottajiin ja -tuotantoon, mutta ehtivätpä kauppiaat nauttia myös Suomen yöttömästä yöstä ja kauniista järvimaisemista. – Kauppiaat ihastuivat Suomeen, ja moni heistä alkoi suunnitella jo seuraavaa perhematkaa tänne.

Vierailu oli kuitenkin vasta alkusysäys neuvotteluprosessiin, jonka tavoitteena on saada useampi eteläsavolainen tuote saksalaisten markettien hyllyille. Saksalaisia kiinnostavat erityisesti luomutuotteet, gluteenittomat tuotteet ja kala. Puhtaita vesiä ja makeanveden kalaa arvostetaan Saksassa kovasti. Ensimmäinen erä Puumalan lohta vastaanotettiin Saksassa viime viikolla niin, että se ehtii saksalaisten joulupöytiin.

Loput kesällä saksalaisille tutuiksi tulleista tuotteista menevät koemyyntiin Reween maaliskuussa 2016. – Joulumyyntiin nämä eivät olisi enää ehtineet ja alkuvuosi on uusien tuotteiden kannalta huono ajankohta, sillä ihmiset ovat tuhlanneet rahansa jouluna. Kevään edetessä asiakkaiden kokeilu- ja ostohalu taas kasvavat, kauppias Nieth perustelee.

Kesäisen vierailun tunnelmiin voi palata tästä.

Lisätietoja:

Mari Martikainen, projektipäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, p. 044 794 5693, mari.martikainen@mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Eteläsavolaisten elintarvikkeiden vienninedistäminen on osa Food Meets Art for Europe 2 – hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs